Siktet 17-åring tilstår Varhaug-drapet

17-åringen innrømmer å ha drept Sunniva Ødegård (13). Politiet sier de tror de har drapsvåpenet, og at Sunniva var et tilfeldig offer.

Sunniva Ødegård ble funnet drept på denne gangstien på Varhaug. Politiet tror volden hun ble utsatt for skjedde i trappen som kan skimtes nede i midten av bildet.

Politiet opplyser at den siktede 17-åringen har endret forklaringen sin og sagt at han utførte drapet.

Drapet skjedde da hun var på vei hjem, skriver Stavanger Aftenblad.

17-åringen har forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, og dette er noe politiet vil undersøke videre.

Ble flyttet

– Politiet legger til grunn at hun ble drept med stump vold i nærheten av funnstedet, opplyser Bjørn Kåre Dahl i politiet.

Politiet mener at hun ble utsatt for vold i en utendørs trapp like ved drapsstedet, og at hun ble flyttet til funnstedet. Tidspunktet for at hun ble flyttet til funnstedet, vil ikke politiet oppgi, men sier at hun ble flyttet dit kort tid før hun ble funnet på gangstien klokken 03.09.

Da hadde hun vært savnet siden ca. klokken 22.30.

Politiet mener også at de har drapsvåpenet, opplyser Dahl.

Politiet sier at de fortsatt vil holde opplysninger om detaljene rundt drapet for seg selv av hensyn til etterforskningen. Politiet har ikke villet gi opplysninger om hverken åsted, drapsvåpen, dødsårsak eller eventuelle motiv frem til nå.

Sunniva Ødegård ble kun 13 år gammel.

Ber om forlenget varetektsfengsling

Den drapssiktede 17-åringen ble tirsdag forrige uke varetektsfengslet for to uker. Han nektet da for å ha begått drapet, men i første avhør mandag for en uke siden knyttet han seg selv til funnstedet.

Avhørene er gjort ved et lensmannskontor i Bergen, nær stedet der siktede har sittet varetektsfengslet.

Påtalemyndigheten kommer til å be om forlenget varetektsfengsling førstkommende tirsdag.

Ble funnet nær sitt hjem

Politiet har tidligere opplyst at Sunniva Ødegård gikk hjemover søndag 29. juli.

Hun hadde vært på besøk hos en venn og dro derfra klokken 22.15. Gåturen tar om lag 10–15 minutter.

Sunnivas kjæreste snakket med henne på telefonen frem til ca. klokken 22.30, ifølge kjærestens mor. Da ble samtalen brått brutt, og kjæresten fikk ikke kontakt med henne etterpå.

Klokken 23 gikk Sunnivas far ut for å lete etter henne og kom i kontakt med en politipatrulje som var på stedet i forbindelse med et innbrudd på en barnehage i nærheten.

Senere har den siktede 17-åringen erkjent at han forsøkte å bryte seg inn i barnehagen ved å knuse et vindu.

Politipatruljen deltok i letingen etter Sunniva sammen med familie og venner. Først klokken 03.09 natt til mandag ble hun funnet av en voksen person som kjenner familien.