Norge

Forskning kobler overvekt blant barn til antibiotika i kjøtt

Ny kinesisk forskning viser at barn som har spist kjøtt med antibiotika, er mer utsatt for overvekt enn andre barn.

Ny forskning viser at barn som har spist kjøtt med antibiotika er mer utsatt for overvekt enn andre barn.
  • Ntb

En studie som ble publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet i 2014, gjengitt iThe Wall Street Journal, viser at 23 prosent av kinesiske gutter under 20 år i 2013 var overvektige, mens 14 prosent av jentene var overvektige, skriverNationen.

Samlet daglige urinprøver

Ifølge ny forskning er likevel ikke fet og usunn mat den eneste grunnen. Den kinesiske statskanalenCCTVmelder at ny forskning fra Fudanuniversitetetet i Shanghai viser at barn som over lengre tid spiser kjøtt fra dyr som har blitt behandlet med antibiotika er mer tilbøyelige til å bli overvektige.

I over tre år samlet et forskerteam daglige urinprøver fra 1.500 skoleelever i alderen 8 til 11 år. I prøvene fant forskerne 21 forskjellige typer antibiotika, og nesten 80 prosent av elevene hadde antibiotika i kroppen på daglig basis.

Brukes i produksjon av storfekjøtt

De fant ut at skolebarn som er utsatt for antibiotika har større risiko for å bli overvektige.

Mesteparten av stoffene som ble oppdaget, brukes fra i produksjon av storfekjøtt.

Samtidig understreker forskerne at det ikke er noen kjent sammenheng mellom antibiotika beregnet på mennesker og overvekt.

(NTB)