Dark Room-siktet fikk tilgang på internett i varetekt

En 55 år gammel mann som er siktet for overgrep over nettet, har hatt tilgang til internett og telefon i varetekt.

Politiadvokat i Vest politidistrikt, Janne Ringset Heltne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen i februar. Han er siktet for å ha delt og bestilt overgrepsmateriale på internett. Han er også siktet for voldtekt over nettet ved å ha instruert personer i utlandet til å utføre overgrep på barn, melder Bergensavisen (BA).

Fikk varslet sine kontakter ved hjelp av PC

Mannen har sittet med brev- og besøkskontroll. BA har imidlertid fått bekreftet at mannen, i forbindelse med språkstudier, skal ha fått utdelt en bærbar PC, som har vært plassert i et rom utenfor cellen. Dermed klarte den datakyndige mannen, ifølge avisen, å få nettilgang. Det skal også ha vært en telefon i rommet. Politiadvokat Janne Ringset Heltne i Vest politidistrikt sier at nettilgangen ga mannen mulighet til å varsle sine kontakter.

– Dette er kontakter i utlandet som mistenkes for å begå seksuelle overgrep mot barn. De skal ha solgt siktede live-overføringer av seksuelle overgrep mot barn, sier Heltne. Hun opplyser at saken etterforskes.

Fikk tilgang rom innsatte ikke skal oppholde seg i

Mannen skal ha utnyttet muligheten til å lage nye chatte- og epostkontoer på nett. Han skal også ha forsøkt å logge seg inn på en tidligere konto, skriver avisen.

Politiet har ingen bevis for at mannen har lyktes i å varsle sine kontakter eller å slette bevis. Fengselsleder Harald Åsaune bekrefter imidlertid at mannen fikk tilgang til et rom innsatte normalt ikke skal ha tilgang til. Mannen skal ha blitt plassert i dette rommet ved en feil. Han skal ha sittet der i underkant av en time. Fengselet varslet politiet etter hendelsen. Dette er ifølge BA ikke første gang en innsatt i Bergen fengsel får internettilgang.