Norge

Ny flyrute på Torp har gitt flere asylsøkere

Nesten 60 passasjerer på den nyoppstartede flyruten mellom Skopje i Makedonia og Torp Sandefjord lufthavn har så langt søkt om asyl i Norge. Alle får avslag.

 • Ntb
 1. juni startet Wizz Air opp rutetilbudet mellom hovedstaden i Makedonia og Torp Sandefjord lufthavn. På de åtte første flygningene befant det seg 58 asylsøkere, skriver Sandefjords Blad.

Samtlige asylsøkere fra Albania og Makedonia som har fått sine søknader behandlet i år, har fått avslag, viser Utlendingsdirektoratets oversikt. Til sammen dreier det seg om rundt 200 personer.

Konstituert visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold forteller at politiet, som en følge av de mange søknadene, har hatt ekstra bemanning på flyplassen ved ankomst.

Antallet asylsøknader blant flypassasjerene har den siste tiden falt. På de tre siste flygningene fra Skopje har ingen av passasjerene vært asylsøkere.

Kommunikasjonsrådgiver Monica T. Olsen i Politiets utlendingsenhet (PU) sier det er grunn til å tro at reisen til Norge har vært organisert, og at personene har fått feilaktig informasjon om hva som skal til for å få innvilget asyl i Norge.

— Vi har dessverre eksempler på barnefamilier i en vanskelig økonomisk situasjon som forteller at de har fått beskjed om at de kan få arbeid i Norge gjennom å søke asyl, forteller Olsen.

Mange har påklaget avslagene de har fått og befinner seg fortsatt i Norge. For de fleste voksne har PU opprettet utvisningssak, skriver Sandefjords Blad.

 1. Les også

  680 avviste asylsøkere drar frivillig hjem

 2. Les også

  Ungarn tar imot flere asylsøkere enn Storbritannia

 3. Les også

  Fransk opprørspoliti bruker tåregass mot flyktninger

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Asyl

Relevante artikler

 1. NORGE

  Nye asylsøkere over Storskog

 2. NORGE

  Ikke siden midten av 90-tallet har det kommet færre asylsøkere til Norge

 3. NORGE

  En av fire asylsøkere som kom til Norge i år er fra Tyrkia

 4. VERDEN

  Ny rapport: 100.000 asylsøkere i Europa har forsvunnet fra radaren

 5. NORGE

  Fortsatt få asylsøkere til Norge

 6. NORGE

  35 utlendinger søkte om asyl i april