Norge

Ringte spåkone på Stortingets regning

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Saera Khan har, til tross for pålegg fra Stortinget, ikke vist frem fakturagrunnlaget for mobilregningene sine. <br/>
  • Vi har gjentatte ganger bedt henne om å levere inn bilagene, sier Stortingets direktør.

Stortingsrepresentant Saera Khan fra Arbeiderpartiet har pådratt seg så høye mobiltelefonregninger at Stortinget har sluttet å betale dem.

Les også:

Les også

Stortingsrepresentant hadde skyhøy mobilregning

Selv hevder Khan at det er samtaler til utlandet som drar prisen i været, men innrømmer samtidig at hun har ringt spåkoner for Stortingets regning.

Ifølge VG innrømmer Khan å ha tatt én telefon til en spåkone i april i år. Den samtalen skal ha beløpt seg til 293 kroner. Men på telefonregningen hun viser frem til avisen, viser det seg at det samme nummeret har blitt ringt hele 58 ganger. Ifølge VG har regningene hun viser frem også store sladdede felter.

Får ikke se regningene

Heller ikke Stortinget, som betaler telefonregningene, har fått se hvorfor regningene har blitt så høye.

«Hun har lovet bot og bedring, men vi har fortsatt ikke mottatt bilagene.»
Hans Brattestå, stortingets direktør— Det har vært et problem å få henne til å levere underbilagene til Stortinget. Vi har gjentatte ganger bedt henne levere inn bilagene, og vi har protokollført at hun må etterlevere bilagene vi ikke har fått, og levere bilagene for fremtiden, sier Stortingets direktør Hans Brattestå til VG.

— Hun har lovet bot og bedring, men vi har fortsatt ikke mottatt bilagene.

Betaler tilbake

Partifelle og stortingspresident Thorbjørn Jagland har selv tatt kontakt med Khan flere ganger om de skyhøye telefonregningene, og opplyser om at hun nå har bestemt seg for å betale tilbake penger til Stortinget.

— Jeg hadde tenkt å gjøre det uansett. Det er ingen som kunne kreve at jeg skulle tilbakebetale, for det er fri telefon på Stortinget, men jeg valgte å gjøre det på eget initiativ, sier Khan.

Les også

  1. Innvandrere mest strøket fra valglister

  2. Hvorfor vrake Saera Khan?

<b>Bekymret</b>. Stortingspresident Thorbjørn Jagland har flere ganger tatt kontakt med partifelle Saera Khan for å få kontroll over mobilregningene hennes. <br/>