Hekta på Facebook

Facebook tiltrekker seg nye brukere daglig, og Google er blant aktørene som har falt for nettsamfunnet.

Les også:


Facebook-epidemien herjer for fullt. Nettsamfunnet har i dag over 19 millioner brukere på verdensbasis. Både Google og Yahoo har meldt sin interesse for å kjøpe Facebook.

Google skal ha kommet med et bud på 15 milliarder kroner, men gründer Mark Zuckerberg er ikke interessert, skriver Dagbladet.

Harvard

Zuckerberg startet Facebook-eventyret mens han var student på Harvard. Alle som begynte på Harvard fikk en kopi av klasselista som gikk under navnet "the facebook." Her stod informasjon som blant annet navn, fødselsdag og hjemby. I 2004 var thefacebook.com ferdig, og i løpet av et døgn hadde 1200 Harvard-studenter registrert seg som brukere. Senere fikk også studenter fra andre skoler enn Harvard tilgang og selskapet Facebook ble etablert.

  1. september i fjor ble nettverket åpnet for alle, og i dag har over 19 millioner brukere blitt hektet på nettsamfunnet.

Medlemmer av Facebook kan lage vennelister, fortelle om interesser, vise bilder og sende hilsener. Man får også tilgang til venners profiler. Annonseinntektene holder Facebook ved like, og brukerne får annonser tilpasset interessene som er oppgitt.

22-år gamle Mark Zuckerberg har gjort stor suksess med Facebook.