Norge

Normann vil ha revansj

  • Forf>erik Berglund (foto)
  • <forf>arild Sandven <
  • Jeg syns jeg har til gode å vise Fotball-Norge hvilken spiller jeg kan være, sier Runar Normann, som håper Vålerenga gir ham sjansen.

Vålerenga — Skeid 3- 1- Jeg bor i Oslo, trives veldig godt her og har kjæresten min her. Så Vålerenga var et veldig veldig naturlig valg for meg, forklarer Runar Normann.Men for harstadværingen som forlot Brann i sinne i mai i fjor, handler det mest om å revansjere seg i norsk fotball. I går viste han gode takter som venstreback mot Skeid i Vallhall. Selv om Normann ikke kom så ofte fremover på raid og til innlegg.- Han er venstrebeint, og sånne spillere har vi ikke mange av. Han kan bidra med innlegg og oppspill, men det er litt tidlig for ham ennå. Han skal få en skikkelig sjanse og har fått frist til 31. mars til å vise hva han duger til, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Skader, benk og bråk

Normann er talentet som stagnerte og nesten forsvant på reservebenken i Coventry City. Gjennom fire sesonger fikk han bare registrert 13 seriekamper og ett mål. En kneskade ødela også mye. Men venstrekanten og -backen er ikke blitt mer enn 25 år.I Brann gikk alt skeis etter få måneder. Da Runar Normann skjønte at han ville bli plassert på benken i 16. mai-kampen mot Odd Grenland, sa han umiddelbart opp kontrakten i protest mot trener Mons Ivar Mjelde.- Jeg angrer på den avgjørelsen, det var en spontanreaksjon. Hadde jeg vært klar over at jeg fikk karantene, ville jeg ikke stukket av, sier Normann. - Dessuten ble jeg skadet rett før sesongen i Brann og var ikke ordentlig i form. Det bygget seg opp mye frustrasjon, som jeg lot gå ut over trenere, ledere og spillere.

"Et oppblåst selvbilde"

Han ble skjelt ut av bergenserne og i mediene.- Det er uvesentlig for meg hva de skrev. Jeg syns jeg kan dra en fleip med hvem som helst, men i Bergen ble jeg fremstilt feil, som mer eplekjekk enn jeg egentlig er. Det har pressen mye av skylden for, hevder han.Etter to gode år i Lillestrøm fikk Runar Normann kontrakt med Coventry sommeren 1999.- Jeg var topptrent da jeg kom dit, utrolig bra på treningsleir og Strachan (manager Gordon Strachan) skrøt meg opp i skyene. Men jeg fikk en trøkk da jeg ble skadet og kom aldri helt tilbake, sier den tidligere U21-landslagsspilleren.Han fikk 1,7 mill. kroner for å forlate Coventry for ett år siden, men bare fem seriekamper i Brann før det var slutt. Normann hadde ikke lov til å spille i 1. eller 2. divisjon, men hjalp moderklubben Harstad opp i 2. gjennom to playoffkamper.- Nå har jeg løpt og holdt meg i form, men mangler jo kamptrening og må bruke tiden i Vålerenga godt, fastslår han. Og han har fortsatt troen:- Jeg syns jeg har til gode å vise Fotball-Norge hvilken spiller jeg kan være, og venstrekanter er mangelvare i norsk fotball. Men alt er opp til Vålerenga.