Norge

Leteaksjon etter savnet kvinne i Rana

En kvinne i 70-årene ble meldt savnet i Grønfjelldalen i Rana kommune søndag kveld. Nødetatene, helikopter og frivillige deltar i søket. 

Nødetatene, helikopter og frivillige deltar i søket etter en savnet kvinne i Nordland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Klokka 5.43 meldte politiet på Twitter at kvinnen var funnet, og at tilstanden hennes ikke er kjent, men at hun er oppegående etter en lang natt på fjellet.

– Hun ble funnet ettersom man kunne spore telefonen hennes. Det er noe som heter «Rescue me», og når man svarer på en telefon eller melding, så kan man se posisjonen, forklarer Leirvik.

Kvinnen hadde tatt feil sti og hadde gått i motsatt retning av dit hun skulle.

Sendte snap søndag ettermiddag

– Siste kontakt med henne var mellom klokken 16 og 17 søndag, da sendte hun en «snap». Hun ble meldt savnet i 22-tiden søndag kveld, da satte vi i gang søket, sier Fred Leirvik, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, til NTB mandag morgen.

Meldingen som ble sendt via Snapchat, ble sendt fra en turisthytte som tilhører Den norske turistforeningen.

Leirvik opplyser at både politipatrulje, politihunder, Norske redningshunder, Røde Kors, et redningshelikopter og sivile bistår i søket.

– Vi har søkt hele natten og fortsetter med alt vi har av mannskap til vi finner henne. Uten tvil. Det er gode leteforhold, men det er mørkt.

Operasjonslederen sier området de søker i kun er om lag 2 kilometer fra grensen til Sverige.

Kvinnen ble meldt savnet av familien.