Norge

Scoringen som avgjorde alt

 • Krister Olsen
 • Sinnssykt deilig, sier Arne Vidar Moen om seiersmålet sitt. Da han headet ballen i mål, var de tre overtidsminuttene akkurat over.

Rosenborg-Tromsø 0— 1 Dramatikken kunne ikke vært større enn den var på Lerkendal i går. Minutter før slutt var Tromsø i 1. divisjon. Bak målet til Rosenborg-keeper Arni Gautur Arason hadde den tilreisende fansen sloknet, og utpå banen var det Rosenborg som skapte de fleste og største sjansene. - Vi var i ferd med med å gå tomme, men ga heldigvis aldri opp. Jeg ropte til spillerne at vi fortsatt kunne score, og sannelig gikk ballen inn, forteller Tromsøs Steinar Nilsen. Han har vært på mye i sin lange fotballkarrière, men setter seieren mot Rosenborg over det meste. - Dette var helt utrolig. Vi spiller vår kanskje beste kamp når det virkelig gjelder og det attpåtil mot Skandinavias beste fotballag, stråler Nilsen.

Årets første mål

Tromsø-midtstopper Arne Vidar Moen scoret sitt første mål for sesongen da han på den avgjørende corneren raget høyere enn både Vidar Riseth og Erik Hoftun. - Det var nok det viktigste målet mitt noen gang. Jeg traff ballen med en blanding av hode og skulder, men så med en gang at ballen ville gå i mål. Det var en helt ubeskrivelig følelse. I neste sekund ble jeg nesten drept av samtlige lagkamerater. Det var ikke noe tvil om at det var blitt mål, sier Moen. Tromsø-veteranen syntes seieren mot seriemester Rosenborg var fullt fortjent. - Vi har helt på høyde med dem og skapte minst like mange sjanser. Men seieren satt langt inne. Det kunne like gjerne vært Rosenborg som hadde scoret.

Godt tak på RBK

I første omgang holdt landslagskeeper Espen Johnsen Rosenborg inne i kampen med flere kjemperedninger. Etter pause ble det mer og mer Rosenborg, og et kvarter før pause så det ut som om trønderne ville ta hjem seieren på sedvanlig måte. Vidar Riseth, Ørjan Berg og Harald Martin Brattbakk hadde alle megasjanser som kunne senket tromsøværingene. - Vi burde tatt hjem seieren, men samtidig var det sterkt gjort av Tromsø å komme tilbake og vinne kampen. De har slått oss i begge seriekampene i år, og jeg synes de fortjener å beholde plassen i Tippeligaen, påpeker Rosenborg-kaptein Erik Hoftun. Tromsø-trener Terje Skarsfjord var svært fornøyd med egne spillere i går, og mente laget lyktes med taktikken. - Vi visste at vi måtte spille utrolig disiplinerte og utnytte de overgangene vi fikk. Det synes jeg vi klarte. - Dere har slått Rosenborg to ganger i år . . . - Ja, vi har jo spilt mot dem bare to ganger. Men vi vet at vi har et ganske bra tak på Rosenborg.

Ny publikumsrekord

Tromsø-garderoben sto nærmest på hodet etter kampen. Flere av spillerne hadde vansker med å innse at neste års kontrakt var berget. - Jeg måtte se etter flere ganger om ballen lå i målet, og det gjorde den, forteller Tromsø-spiss Lars Iver Strand. Unggutten fra Porsanger herjet til tider med langt mer meritterte trøndere og var en av banens beste spillere. På spørsmål om hvor gammel har er, svarer han følgende: - Jeg er gammel nok til å drikke Mack-øl! I Rosenborg-leiren var brede glis mangelvare etter tapet i siste seriekamp. Selv om publikum gjorde jobben og sørget for ny norsk rekord med et snitt på 15 793 tilskuere, greide ikke Rosenborg å ta de tre poengene som ville gitt ny poengrekord. - Vi har spilt tre kamper på rad nå hvor det ikke har glidd særlig godt, men vi reiser oss til cupfinalen, sier Erik Hoftun. I garderoben tok Rosenborg-kapteinen ansvar for våte medspillere da han kom ut av dusjen. - Det er ikke flere håndklær igjen! - Dere får ikke håndklær i dag, Erik, kvitterte trener Åge Hareide.

 1. Les også

  - Vålerenga har ingen spillestil

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Utredning foreslår tiltak som kan kutte utslipp tilsvarende 40 millioner tonn CO2 over ti år

 2. NORGE

  Odvar Nordlis liv i bilder

 3. NORGE

  Etter 22. juli ønsket AUF-lederen å rive hele bygget. I dag er han glad for at det ikke ble gjort.

 4. NORGE

  Frykter kollaps for gods på jernbane i 2019. Det kan bety 1000 flere lastebiler på veiene.

 5. NORGE

  KrF og Venstre mistet over 2.000 medlemmer på ett år

 6. NORGE

  Ungsomsvolden i Bergen: Vidar Helland ventet på pizza, plutselig var kjeven knust