- Pakistan er et fristed

Hverken bobestyrere eller norske myndigheter har så langt gjort noe for å inndrive de store verdiene i Pakistan som skal være bygget opp etter skattejuks i Norge.

En 38 år gammel drosjeeier skylder flere millioner i skatt etter konkurs i Norge, men har en bolig verd over én million i ett av Lahores beste strøk.
Les også

Aftenpostens artikler om drosjejukset


Advokat Erling Opdal er bobestyrer i konkursen til en 38 år gammel drosjeeier som skylder 3,3 millioner — mesteparten i skatt etter svart drosjekjøring.

Mens mannen ikke eier nåla i veggen her hjemme, har Aftenposten dokumentert at mannen flyttet inn i en

Les også

Konk her - kakse der

i Pakistan i fjor. Opdal har stått uten makt til å sikre verdiene for boet, og synes det er positivt at norsk politi nå tar dette initiativet.

— Statuere eksempel

— Jeg håper de kan nå frem for å statuere et eksempel og hindre at dette fortsetter. Det er skandaløst hva Aftenposten har avdekket. Pakistan er et fristed for svarte penger, slik Sveits var det tidligere. Politiet må vise at Pakistan ikke lenger er et slikt fristed. Hvis dette fortsetter, er det uheldig for rettsoppfatningen til vanlige folk, sier Erling Opdal.

Han har politianmeldt 38-åringen. Politiadvokat Anniken Nygaard i Oslo politidistrikt sier at saken er ferdig etterforsket, men at de ikke har tatt stilling til påtale.

Går på trygd

Aftenposten skrev for fjorten dager siden om en

Les også

Driver stort i Pakistan - fallitt i Norge

som har gått konk i Norge etter skattegjeld på flere millioner etter flere år med svart kjøring.

I konkursboet er det lite verdier å hente. Mens han er sykmeldt og lever på trygd her i Norge, kan han knyttes til et busselskap, en bensinstasjon og annen næringsvirksomhet i Pakistan.

Les også

Vil ta taxipengene

I Norge lever 39-åringen på trygd og er konkurs med skattekrav på millioner. I Pakistan kan han knyttes til blant annet et busselskap.