– Uoversiktlig om bord i havaristen

Kystverket har problemer med å fastslå hvor mye olje som er igjen i bulkskipet Full City, som havarerte utenfor Langesund natt til fredag.

– Det er veldig uoversiktlige forhold om bord i havaristen. Derfor er det vanskelig å si eksakt hvor mye olje som er igjen i fartøyet, og hvor mye som er lekket ut, men det er trolig mye olje igjen om bord, sier Hans Petter Mortensholm i Kystverkets beredskapsavdeling.

Kystverket var fredag kveld i kontakt med representanter fra bergingsselskaper som har vært om bord i det havarerte skipet. Det skal ha vært 1.120 kubikkmeter olje i skipet da det gikk på grunn.

– Siden det har trengt inn mye sjøvann i skipet som har blandet seg med oljen i tankene, er det vanskelig å angi hvor mye olje som er igjen og hvor mye som har lekket ut. Men det ser ut som en god del av oljen fremdeles er i skipet, sier Mortensholm i en pressemelding.

Bergingsselskapet Smith Salvage har fått i oppdrag å tømme skipet for olje. Dette arbeidet skal etter planen starte opp lørdag formiddag.