- Ikke kappkjøring

Føreren av bilen som lå foran ulykkesbilen i Elgeseter gate i Trondheim, motsier ryktene.

Føreren av den ene bilen benekter at det ble drevet kappkjøring før ulykken.

En personbil mistet kontrollen og traff to fotgjengere før den havnet på taket i Elgeseter gate i Trondheim søndag kveld.

Ifølge vitner skal bilen ha kommet kjørende i retning sentrum da en foranliggende bil bråbremset. Ulykkesbilen skal ha fått sleng og havnet inn i en husvegg etter at sjåføren bremset.

«Vill fart»

— Vitnet har sagt at bilene kom i «vill fart» da den ene forsøkte å kjøre forbi den andre i kollektivfeltet, sa operasjonsleder Astrid Metlid til NTB i går.

Andreas Menne (18) kjørte den foranliggende bilen, og kommer med sin versjon til adressa.no.

- Begge bilene kjørte i 50 km/t nedover mot sentrum, da han (føreren av ulykkesbilen, journ. anm.) la seg ut i kollektivfeltet og aksellererte, sier Menne, og avkrefter samtidig at det var snakk om noen form for kappkjøring.

— Vi kjørte ikke om kapp, han skulle bare forbi.

- God sjåfør

Ifølge Menne ble det rødt lys i det kommende lyskrysset, og han bremset ned da ulykkesbilen fikk sleng.

- Han kom susende forbi og mistet kontrollen, skled opp på fortauet, traff lyktestolpen og husveggen og havnet på taket.

To fotgjengere ble truffet av ulykkesbilen mens de gikk på fortauet. De ligger nå på St. Olavs hospital med bruddskader, og skal opereres i løpet av dagen.

Menne stoppet straks bilen lengre ned i kollektivfeltet, og sprang sammen med de tre andre passasjerene i hans bil ut for å hjelpe. Han kjenner føreren av ulykkesbilen fra før, og sier kameraten så langt har framstått som en god sjåfør.

— Det er første gangen han har brutt fartsgrensen, og han var bare veldig uheldig.