Norge

25.249 nordmenn har fått første dose av vaksinen

Vaksinasjonsprosessen i Norge skyter fart. Tirsdag ble det vaksinert 2.977 flere enn dagen før. Samtidig har antallet dødsfall knyttet til korona passert 500.

Sprøyter med covid-19 vaksine fra Pfizer / Biontech klargjøres til vaksinasjon på et sykehjem i Oslo.
  • Sofie Grønntun Nissen
    Journalist
  • NTB

Siden Norge startet vaksineringen 27. desember har 25.249 nordmenn fått den første av to doser av koronavaksinen til Pfizer og Biontech.

Tirsdag fikk 3.317 personer vaksinen. Det er 2.977 flere enn dagen før, ifølge Folkehelseinstituttets statistikk.

Fylkene med flest vaksinerte er Viken (5.643), Oslo (3.382) og Vestland (3.180). Færrest doser er satt i Nordland (1.082), Troms og Finnmark (1.127) og Møre og Romsdal (1.293).

Frp-kritikk

Tirsdag ankom også den første lasten av Moderna-vaksiner Norge. De 4000 dosene går til Oslo, hvor personer over 85 år står for tur.

Frp-leder Siv Jensen mener vaksineringen går for sakte. Nå utfordrer hun helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til å vurdere strategien på nytt.

Les også

Dette må skje for at alle voksne kan være vaksinert til sommeren

– Tempoet er for lavt. Det er langt lavere enn hos land det er naturlig å sammenligne oss med, sier Jensen til NTB.

Hun har nå sendt et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i Stortinget der hun ber om svar på om ikke det er på tide å endre planene.

Kongeparet vaksinert

Kong Harald og dronning Sonja fikk den første av to doser av koronavaksinen onsdag.

Kongeparet vil få neste vaksine om tre uker, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Kong Harald og dronning Sonja fotografert da de 3. januar besøkte katastrofeområdet i Gjerdrum etter skredet 30. desember

Kongeparet måtte i karantene etter å ha kommet hjem fra statsbesøk i Jordan like før Norge ble stengt ned 12. mars i fjor.

I Harald Stanghelles bok «Kongen forteller» sier kongen imidlertid at han selv ikke har vært bekymret for å bli smittet av koronaviruset fordi han har vært så isolert gjennom hele året.

26 nye koronadødsfall registrert – 509 døde totalt

Onsdag er det registrert 26 nye koronadødsfall i Folkehelseinstituttets systemer. Økningen skyldes en kombinasjon av dødsfall de siste dagene, etterregistrering av dødsfall og oppdaterte tall fra Dødsårsaksregisteret, opplyser FHI.

At det er registrert 26 nye dødsfall i Folkehelseinstituttets statistikk onsdag, betyr dermed ikke at det har vært 26 nye dødsfall siste døgn.

Med de nye registrerte dødsfallene har Norge passert 500 koronarelaterte dødsfall. Totalt er 509 mennesker døde med covid-19 i Norge.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset