Norge

Forsvarer kritiserer politiet i overgrepssak

Politiet i Tromsø orienterer om den omfattende overgrepssaken der en mannlig barnehageansatt foreløpig er siktet for overgrep mot til sammen 11 barn. Fv. Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsledfer Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes.

Forsvareren til en 30 år gammel mann som er siktet for overgrep mot 11 barn i Tromsø, er kritisk til politiets uttalelser om at saken kommer til å vokse.

  • Ntb

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt sa tilVGpå en pressekonferanse 20. mai at «det er all mulig grunn til å tro at vi kommer til å avdekke flere overgrep og finne flere fornærmede».

– Hvis politiet mener at saken vil vokse, må det stå for deres regning. Men jeg mener de bidrar til å spre en frykt som ikke er heldig, sier 30-åringens advokat Anja Støback Bjørsvik til Dagbladet.

Lysnes sier til avisen at han har forståelse for kritikken fra den siktedes advokat.

– «Forventning» var et uheldig ordvalg, selv om vi fryktet flere forhold og fortsatt ikke kan utelukke flere fornærmede i saken. Vi er tidlig i etterforskningen, det er allerede mange fornærmede, og han har jobbet i barnehagen over en lengre periode. Men det er klart, ei uke seinere står saken på samme sted som den gjorde da, sier Lysnes.

Mannen er siktet for overgrep mot 11 barn i en barnehage i Tromsø, der han jobbet som assistent fra slutten av 2000-tallet. Politiet undersøker om 30-åringen også har begått overgrep andre steder i landet.

Les også

  1. Dette er mannen som er siktet for overgrep mot barnehagebarna

  2. Jobber for å finne ut om overgrepssiktet har delt bilder

  3. Overgrepssiktet barnehageansatt fengslet i fire nye uker