Norge

Dagens episode av Forklart: Kan Norge egentlig regne med hjelp fra NATO-landene om vi blir angrepet?

Norge er helt avhengig av hjelp fra allierte i en krigssituasjon. Men vil vi få hjelpen vi trenger? I dagens Forklart er vi med på den største militærøvelsen på 30 år i Norge.

Forklart er Aftenpostens nye daglige podkast. Den går analyserende i dybden på én nyhetssak hver ukedag. I dagens episode ser vi nærmere på KrF-dramaet.
  • Andreas Bakke Foss
    Andreas Bakke Foss
    Journalist

Nå øver NATO-landene sammen på å slå tilbake et militært angrep mot Norge fra Russland.

Forrige uke startet den største militærøvelsen i Norge siden slutten av 1980-tallet, som også er større enn noe NATO har gjort på mange år.

Og for NATO og generalsekretær Jens Stoltenberg markerer øvelsen et vendepunkt: For første gang på lang tid trenes det på å forsvare eget territorium mot trusler utenfra.

Men kan egentlig Norge regne med hjelp fra allierte dersom vi blir angrepet?

Det spørsmålet stiller vi i dagens episode av den faglige nyhetspodkasten Forklart.

I mandagens episode møter du Aftenposten-journalist Sveinung Berg Bentzrød og Aftenposten-kommentator Øystein Langberg, som har fulgt øvelsen på nært hold. .

  • Mandagens episode kan du høre HER.

Slik lytter du til Forklart

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast:

I faktaboksen under finner du en enkel guide til hvordan du kan lytte:

Du kan også få beskjed på telefonen når en ny episode ligger ute. Metoden er ganske lik i de ulike programmene, så vi har brukt Apples podkaster-app for å illustrere.

Les mer om

  1. Trident Juncture