Norge

Waras ytterdør åpen i forkant av branntilløpet

Inngangsdøren til justisminister Tor Mikkel Wara og samboerens hjem sto åpen rett før familiens bil sto i brann.

Døren til justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo var åpen flere ganger før branntilløpet i bilen hans ble oppdaget, seinest et kvarter før vitner varslet politiet.
 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

Det melder NRK. De siterer Laila Bertheussens forsvarer, John Christian Elden, som omtaler dette som ett av politiets tre indisier mot kvinnen.

– Den har vært åpen flere ganger. Sist gang var cirka et kvarter før branntilløpet ble sett av forbikjørende. Dette er den ene av de tre indisier politiet har brukt mot henne. Hun har forklart seg om dette i sitt avhør, uten at jeg går inn på forklaringens innhold, skriver John Christian Elden i en SMS til NRK. Det samme skrev Dagbladet to dager tidligere.

Dagbladet skriver at et annet bevis PST sitter på mot Bertheussen er overvåkingskameraer plassert både på og ved parets eiendom, samt utenfor eiendommen. Ingen av disse viser noen form for aktivitet i det aktuelle tidsrommet. Dette mener PST utelukker en annen gjerningsperson. I Dagbladets gjennomgåelse av bevisene sist søndag fremgår det også at et av overvåkingskameraene på eiendommen var ute av funksjon i en ukjent tidsperiode.

Laila Anita Bertheussen, justisminister Tor Mikkel Waras samboer, ble torsdag i forrige uke siktet av PST i forbindelse med truslene og anslagene mot familiens hjem. PST sier de bruker «betydelige ressurser» på å etterforske truslene mot Wara.

PST har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Laila Bertheussen er fortsatt siktet for å ha tent på familiens bil utenfor sitt eget hjem.

Forsvarer John Christian Elden har tidligere fremholdt at det ikke er noe i bevisene som involverer Laila Bertheussen, bortsett fravær av bevis for at det har vært andre gjerningspersoner.

– Det er som jeg har sagt før, kun indisier i denne saken, og det å bygge en siktelse på bevegelser i en dør en stund før en brann, er et sjansespill fra PST, skriver Elden i en SMS til Aftenposten.

Han understreker samtidig at PST ikke har bedt om nye avhør av Bertheussen i saken.

Hun erkjenner ikke forholdet, og stiller seg fortsatt uforstående til siktelsen.

Justisminister Tor Mikkel Wara ble innvilget permisjon da det ble klart at samboeren var siktet. Ifølge VG gjelder denne i to uker, som er maksimal lengde for velferdspermisjon med lønn.

Les også

 1. Blir ikke saken om Wara, truslene og brannen oppklart, er faren stor for at den blir en verkebyll i samfunnet | Harald Stanghelle

 2. PST: Mistanken mot Waras samboer er ikke svekket

 3. Saken om filming av Tor Mikkel Waras hus blir også henlagt

Les mer om

 1. John Christian Elden
 2. Tor Mikkel Wara
 3. PST