Mann i 20-årene døde etter fall fra stor høyde. En mann er pågrepet etter dødsfall i Fyllingsdalen.

Den unge mannen anklages for vold mot avdøde i forkant. Han blir ikke fremstilt for varetektsfengsling lørdag, men er heller ikke løslatt.

MISTENKELIG DØDSFALL: Det var ved denne leiligheten politiet mener mannen som ble funnet død hadde oppholdt seg. Han ble funnet død på bakken nedenfor. En ung mann er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse.

Politiet opplyser at en mann i 20-årene ble funnet død utenfor en boligblokk i Dag Hammarskjölds vei i Fyllingsdalen, like før klokken 05.00 fredag morgen.

Den avdøde hadde skader etter fall fra stor høyde.

Ifølge politiet er omstendighetene rundt dødsfallet uklare. Det er derfor satt i gang en bred etterforskning for å avklare hva som har skjedd.

Avhørt i om lag fire timer

Fredag, en tid etter dødsfallet, pågrep politiet en mann i forbindelse med etterforskningen. BT har fått opplyst han og den avdøde kjenner hverandre, og at de er like gamle.

Den pågrepne skal være er i første halvdel av 20-årene og har tilhørighet til Fyllingsdalen.

«ET LANGT AVHØR»: Natt til lørdag er det lite forsvarer Bjarte Aarlie kan si om siktelsen mot klienten sin. Den siktede mannen ble avhørt på politihuset i Bergen sent fredag kveld.

Avhøret av mannen ble avsluttet ved midnatt. Da hadde avhøret vart i om lag fire timer.

– Det er foreløpig lite jeg kan si, sa forsvarer Bjarte Aarlie til BT natt til lørdag.

Anklagene mot mannen gjelder kroppskrenkelse, hvor han skal ha utøvd vold mot den nå avdøde mannen i forkant av dødsfallet.

Vakthavende jurist i Vest politidistrikt, politiadvokat Jan Christian Alvheim, forteller at den voldssiktede mannen ikke vil bli fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

Politiadvokat Inger-Lise Høyland, påtaleansvarlig for saken, opplyste like etter at mannen ikke er løslatt.

– Ellers går jeg ikke inn på noe, verken om avhøret eller andre ting, før det eventuelt går ut fellesinformasjon til alle, sa hun.

Det kan bli aktuelt med nye avhør av siktede i løpet av lørdagen.

Politiet kan med loven i hånd holde mannen til mandag formiddag. Da må han enten løslates eller bli fremstilt for varetektsfengsling.

KRIMTEKNIKERE: Politiet var på åstedet hele fredag ettermiddag.
STENGT AV: En leilighet i syvende etasje, som politiet mener den avdøde har opphold seg i, var fredag ettermiddag stengt av.

Utelukker ikke uhell

– Siktede ble pågrepet helt udramatisk. Vi har kjennskap til at han var på åstedet. Han er siktet for å ha utøvd vold mot den nå avdøde i løpet av natten, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland fredag ettermiddag.

Av hensyn til etterforskningen og videre vitneavhør ville politiadvokaten ikke opplyse mennenes etnisitet, bosted eller eventuelle tilhørighet til bydelen.

DØDSFALL: Det som betegnes som et mistenkelig dødsfall knyttes til denne høyblokken i Fyllingsdalen.
POLITI: Inngangspartiet til boligblokken. Den avdøde ble funnet like utenfor, rett før klokken 05 fredag morgen.

Verken avdøde eller siktede betegnes som kjenninger av politiet. Et fall fra høyblokken er én av teoriene politiet undersøker. De utelukker ikke at fallet kan skyldes et uhell.

Den avdøde skal ha blitt funnet like i nærheten av blokkens inngangsparti. Politiet mener han falt fra syvende etasje. Avdøde ble sendt til obduksjon på Gades Institutt.

SIKTET: Verken den døde eller den pågrepne er kjenninger av politiet, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland da hun stilte opp for media fredag ettermiddag.

Balkongene pusses opp

Den avdøde skal ha falt fra en av blokkens balkonger.

– Balkongene er under oppussing, og det er satt opp midlertidige gjerder som er høyere enn de originale, sier styremedlem i borettslaget Jan Arthur Pedersen, til BT fredag kveld.

Styret har fått beskjed om at gjerdene var godkjent og sikkerheten ivaretatt.

– Verken styret eller borettslaget for øvrig har fått noe informasjon. Jeg vet ikke engang om den unge mannen bodde her. Politiet har gått her i hele dag, men sier ingenting, sier Pedersen.

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere avslutter undersøkelsene i leiligheten.

Stengt av leilighet

Politiet jobbet hele fredag med åsteds- og kriminaltekniske undersøkelser på stedet. De har allerede avhørt flere vitner, og det planlegges en rekke nye avhør.

Politiet hadde stengt av leiligheten og balkongområdet som mannen skal ha falt fra.

Politiadvokat Høyland vil ikke si om den påståtte voldsutøvelsen skal ha skjedd innendørs eller utendørs, eller hvor godt de to mennene kjente hverandre.

I FYLLINGSDALEN: Den avdøde skal ha falt fra syvende etasje i denne boligblokken.

Saken oppdateres fortløpende, fra Bergens Tidende.