Jente på elsparkesykkel påkjørt i fotgjengerfelt

En jente i tenårene er alvorlig skadet etter at hun ble påkjørt av en bil da hun kjørte elsparkesykkel i Råde i Østfold tirsdag kveld.

Jenta kjørte elsparkesykkelen på gang- og sykkelveien ved siden av fylkesveien. Da hun kom frem til fotgjengerfeltet skal hun ha krysset veien og ble påkjørt. Bilen som står i veien, er ikke ulykkesbilen, men en bil fra Statens vegvesens ulykkesgruppe.
  • Hans O. Torgersen
  • NTB

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.42. Ulykken skjedde ved et fotgjengerfelt like før en rundkjøring på fylkesvei 118 ved Åsgårdkrysset.

– Det kan se ut til at jenta og bilen har kjørt i samme retning og så har bilen kjørt på jenta, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB rett før midnatt tirsdag kveld.

Ved 02-tiden natt til onsdag hadde operasjonslederen fått mer informasjon om hendelsen.

– Jenta har kjørt på gang- og sykkelveien parallelt med fylkesveien, i samme retning som bilisten. Ved en fotgjengerovergang krysset hun veien og ulykken skjedde der, forteller Marstad til Aftenposten.

Jenta ble rett etter klokken 23 fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo.

– Vi fikk først opplyst at hun er alvorlig skadd, men nå på morgenkvisten opplyser sykehuset at tilstanden er på grensen til livstruende, forteller Marstad til NTB.

Bilføreren, en mann i 40-årene, har fått førerkortet midlertidig beslaglagt.

Veivesenets ulykkesgruppe dokumenterte ulykkesstedet og fylkesvei 118 var stengt til 01-tiden natt til onsdag.

Det er ikke kjent om jenta og elsparkesykkelen var utstyrt med lys og refleks.

Politiet gjennomførte et foreløpig avhør med bilføreren, en mann i 40-årene, på stedet. Førerkortet hans er midlertidig beslaglagt.

Foreldrene til jenta er varslet om hendelsen.