Norge

Henges ut som pedofil

En 59 år gammel Sotramann hetses på nettet av lokal ungdom.

  • Randi Johannessen

Den 59 år gamle mannen vil nå anmelde forholdet, skriver bt.no. Mannen, som skal ha blitt plaget i flere år, blir uthengt som pedofil på nettstedet Facebook. Her foregår det diskusjoner om mannen og hans påståtte omgang med mindreårige gutter. Det sirkulerer også opptak av telefonsamtaler der mannen angivelig inviterer til seksuell kontakt i nærmiljøet.

Redigert opptak

Før helgen ble det i tillegg lagt ut et redigert filmopptak på nettstedet YouTube hvor det fremstår som om mannen vil betale for seksuelle tjenester. — Dette er ren sjikane. Mannen er fullstendig rettsløs og uten mulighet for å forsvare seg på et slikt forum, sier mannens advokat, Joacim Holter, til bt.no. Mannen er ikke tidligere tiltalt eller dømt for overgrep. Han ble imidlertid registrert som mistenkt i en overgrepssak i 1998, og han skal ha blitt stoppet av politiet på øde steder med unge gutter i bilen.

Ville teste ryktene

Forumet på Facebook har nå 68 medlemmer. Et av medlemmene mener opprettelsen av gruppen på Facebook og videoen på You Tube er deler av en spøk som har gått for langt. Han bekrefter at opptak av telefonsamtaler med 59-åringen har vært i omløp i flere år, men sier at han aldri har hørt om noen straffbare forhold. Bt.no har snakket med en 15 år gammel gutt som selv har tatt opp samtaler med mannen for å teste ut om det var hold i ryktene.

Oppga falskt navn

— Kompisen min ringte og oppga falskt navn. Mannen foreslo at vi skulle møtes og at han ville betale oss med hamburgere og pornoblader, forteller han. Politiet avviser at det som kommer frem i opptakene er straffbart, og vil ikke etterforske samtalene. - Det er et godt stykke fra å snakke om noe til å gjennomføre det, sier lensmann Torgils Lutro ved Fjell og Sund lensmannskontor.