Rekordsalg av Playstation 3

Til tross for høy pris har salget av Playstation 3 gått over all forventning.

Storbritannia opplevde rekordsalg av Playstation 3 i løpet av lanseringsdagene. Tallene her til lands er foreløpig ikke klare.

I Storbritannia har salget i løpet av de første dagene konsollen har vært i salg slått alle rekorder.

165.000 briter sikret seg spillmaskinene i løpet av de to første dagene, ifølge tall fra analysebyrået Chart TRack som BBC Online gjengir i dag.

Slo konkurrentene

Til sammenligning solgte Microsoft 71.000 Xbox-er i løpet av sin lanseringshelg, mens Nintendo solgte 105.000 Wii-maskiner under sine første salgsdager før jul. Her skal det imidlertid tillegges at antallet maskiner som ble sendt ut i markedet i begge tilfeller var noe begrenset, slik at enkelte butikker ble raskt utsolgt og sikkert kunne solgt mer.

Over en million konsoller ble sendt ut i Europa i forrige uke, allerede skal vel 600.000 av dem være solgt.

Ikke norske tall

— Vi har ikke fått inn salgstall fra de store kjedene ennå, sier Hege Røe i Nordisk Film som har ansvaret for distribusjonen av PS3 i Norge. Hun sier imidlertid at flere butikker ble utsolgt under lanseringen, og at andre som fikk inn et stort lager bare har noen få igjen. - Forhåndssalget gikk over all forventning og butikksalget har også vært godt. Nå er vi spente på de konkrete tallene, sier hun til Forbruker.no

Vi ta markedet tilbake

Sony kom alt for sent på banen med sin nye versjon av sin populære spillmaskin, etter å ha blitt grundig slått tidsmessig av både Microsoft med sin Xbox 360 og Nintendo med sin nye Wii.

Nå håper de på å gjenvinne markedet. En god drahjelp skal de blant annet få ved at det store spillselskapet Namco Bandai skal bruke PS3-platformen i sine spillehallmaskiner. Det første spillet som dukker opp på automatene er "Tekken 6".

Les flere spill- og konsollnyheter HER

Alle våre spillanmeldelser