Norge

Utskrevet for en uke siden

40-åringen som er siktet for å ha drept sin bror og skadet sin eks-samboer og en tilfeldig forbipasserende, ble utskrevet fra Nordland psykiatriske sykehus for en uke siden.

  • Kristjan Molstad

Det opplyste politiet i Brønnøysund under en pressekonferanse i formiddag. Mannen har vært i psykiatrisk behandling i flere år.

Ifølge Nordlandssykehusets psykiatriavdeling var mannen fra Brønnøysund utskrevet, men han fulgte et oppfølgingsopplegg lokalt.

— Han var frivillig innlagt hos oss i noen uker og ble skrevet ut den 9. november. Etter dette har han fått oppfølging lokalt, sier klinikksjef Torunn Alveng ved psykiatriavdelingen til NTB.

— Den samlede vurdering som er gjort av leger og pleiere, inkludert overlege hos oss, gjorde at vi ikke fant grunnlag for en tvangsinnleggelse. Han var frivillig innlagt og fikk forlate sykehuset, sier Alveng.

Mannen er siktet for forsettlig drap og to forsøk på forsettlig drap. Han er tidligere dømt for vold, og var ilagt besøksforbud overfor sin eks-samboer, en 27 år gammel kvinne. Hun bar ifølge politiet voldsalarm.

Mannen i 40-årene ble ved 7.30-tiden pågrepet hjemme i sin egen bolig i Brønnøysund. Da hadde styrker fra politiet i Brønnøysund og spesialstyrker fra Nord-Trøndelag politidistrikt lett etter ham hele natten. Flyplassen i Brønnøysund var stengt mens jakten pågikk, og alle beboerne i kommunen ble bedt om å holde seg innendørs.

— Politiet hadde kontakt med mannen på telefon og han kom ut av huset der han ble pågrepet. Alt skjedde uten dramatikk, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til NTB etter pågripelsen.

Politiet beslagla et haglgevær under pågripelsen.

Dramaet startet ved 21-tiden fredag, da 40-åringen skjøt flere skudd mot eks-samboerens hus på Mosheim litt nord for Brønnøysund. Kvinnen ble truffet i brystet g hodet, og er nå til behandling ved St. Olavs hospital i Trondheim. Tilstanden skal være alvorlig, men stabil.

En 64 år gammel mann som passerte åstedet ble også truffet av skudd. Han ble behandlet på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. Skadene betegnes som moderate.

Fant broren død

Da jakten på den antatte og navngitte gjerningsmannen var godt i gang, fant politiet ved 1-tiden en 31 år gammel mann drept i en leilighet i sentrum av Brønnøysund. Den døde er broren til 40-åringen.

Saken blir oppdatert.

Les også

  1. Vil ha el-fotlenker i stedet for voldsalarmer

  2. Mann pågrepet etter hagledrama i Brønnøysund

Flere titall politifolk lette i natt etter 40-åringen.