Ulykkesdag i trafikken: Seks døde og flere alvorlig skadet

– Vi er på full fart inn i årstiden hvor det skjer flere dødsulykker, sier Trygg Trafikk etter en søndag med flere alvorlige ulykker.

Fire personer omkom i en ulykke i Steigentunnelen i Nordland søndag ettermiddag.

Ulykken i Steigentunnelen i Nordland skjedde da en utenlandskregistrert bil kræsjet inn i en traktor med henger omtrent midt i tunnelen. Steigentunnelen går fra E6 nord for Bodø inn mot Steigen kommune og administrasjonssenteret Leinesfjord.

Fire av de fem som satt i personbilen, døde, ifølge operasjonsleder Tommy Bech i Nordland-politiet. Ytterligere én person som satt i traktoren, var involvert i ulykken. Alle var voksne.

To skadede personer ble fraktet med luftambulanse til Nordlandssykehuset.

Stabssjef ved Nordland politidistrikt Bent-Are Eilertsen, sier til NRK søndag kveld at det var et utfordrende redningsarbeid.

Ifølge Eilertsen er de omkomne turister fra et større reisefølge på ferie i Steigen. Politiet jobber nå med å komme i kontakt med de pårørende.

Ulykke på Voss

Tidligere søndag mistet to mennesker livet i en ulykke på Voss. Totalt seks personer fordelt på tre biler var involvert i ulykken. To av dem døde, og de satt i en utenlandsk registrert bil, ifølge politiet.

– Det er ufattelig trist. Tankene går til dem som er berørt, sier Hans-Erik Ringkjøb, ordfører på Voss, til Bergens Tidende.

Søndag kveld rykket nødetatene ut til Siljan i Telemark etter melding om funn av en livløs person. Et stykke unna lå en motorsykkel, opplyser politiet.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Politiet opplyser til NTB at det ser ut til å dreie seg om en trafikkulykke. En mann er fløyet til Ullevål sykehus med det politiet omtaler som alvorlige skader.

To personer mistet livet i en ulykke på E16 i Voss søndag formiddag.

87 trafikkdøde i fjor

Hittil i år har 37 personer omkommet i trafikken på norske veier. Totalt mistet 87 mennesker livet i trafikken i Norge i fjor. I 2020 var tallet 93.

– Ulykker rammer tilfeldig, og en ulykke med mange personer i en bil kan ramme ganske voldsomt. Det sier Cecilie Bryner, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk i en kommentar til Aftenposten.

Hun sier det er altfor tidlig å si noe om årsakene til helgens tragiske ulykker.

– Det vi ser, er at vi er på full fart inn i årstiden hvor det skjer flere dødsulykker. Været er fint, og vi har en koronafri vår. Folks aktivitet øker. Det stiller større krav til hver og en av oss, sier hun.