Norge

Fortalte om mislykket forsøk mot NOKAS

Johnny Thendrup (42) fortalte i retten mandag for første gang om det mislykkede forsøket på å rane NOKAS i mars 2004.

Forsøket som skal ha skjedd natt til 16. mars, ble avbrutt blant annet fordi Kjell A. Schumann ikke dukket opp, forklarte Thendrup.

– Vi samlet oss på et lager, men alt ble avblåst. Schumann skulle ha vært der, men han kom ikke og det var en av grunnene til at det ikke ble noe av, sa Thendrup.

– Mer kriminell

Thendrup vitnet mandag i ankesaken mot sin lillebror, Thomas Thendrup, i Gulating lagmannsrett i Stavanger. Storebror Thendrup, som foruten en spritdom hadde et rent rulleblad før han ble tatt for NOKAS-ranet, fortalte i retten mandag at han hadde drevet med en del kriminell virksomhet sammen med Toska før NOKAS-ranet skjedde.

– Jeg har vært litt mer kriminell enn det jeg har forklart i retten tidligere, sa han.

– Jeg har aldri vært noen kompis med Toska, men han har hatt bruk for min ekspertise. Jeg fikser det meste, sa Thendrup.

– Uskyldig

42-åringen gjentok i Gulating lagmannsrett mandag at hans bror Thomas ikke var med på NOKAS-ranet.

– Broren min er uskyldig. Det har jeg prøvd å få fram hele tiden, sa Johnny Thendrup.

42-åringen sa også flere ganger under NOKAS-saken at hans bror var uskyldig. Thomas Thendrup (36) ble frikjent av juryen i lagmannsretten, men dommerne satt frifinnelsen til side og saken behandles derfor nå på nytt i lagmannsretten.

Johnny Thendrup sa i retten mandag – også for første gang – at det var Metkel Betew som ba ham være med på NOKAS— ranet. Dette samsvarer med forklaringen Thomas Thendrup ga i forrige uke. Da forklarte han at Betew var mannen som spurte ham om han ville være med på et ran utenbys, men 36-åringen forklarte at han sa tvert nei.

Metkel Betew, som er dømt til 16 års forvaring i NOKAS-saken, skal vitne i ankesaken mot Thomas Thendrup senere denne uka eller i neste uke.

Johnny Thendrup vitnet mandag under Thomas Thendrups ankesak i Stavanger.