Norge

De første asylsøkerne har forlatt Stordalens hotell

Flyktningene er blitt kjørt til Tøyen der de skal registrere seg hos politiet.

De første asylsøkerne overnattet natt til søndag på Petter Stordalens hotell på Gardermoen.
  • Tarjei Kramviken

Aftenposten kunne i går kveld fortelle at rundt 50 asylsøkere sjekket inn på Quality Airport hotell på Gardermoen.

Søndag morgen skriver Dagbladet at de 48 flyktningene har reist videre til Oslo for å registrere seg hos Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen.

UDIs avtale med Stordalens Choice-hoteller går på at kjeden skulle innlosjere 50 flyktninger natt til søndag og natt til mandag, en avtale verdt 65.000 kroner.

– Vi betaler 650 kroner pr. person pr. døgn, dette innebærer kveldsmat når de kommer i kveld, overnatting og frokost i to døgn før de transporteres tilbake til Politiets utlendingsenhet for å bli registrert mandag morgen. På mandag jobber vi med å finne andre løsninger, sa avdelingsdirektør Christine Willberg i region— og mottaksavdelingen i UDI til Aftenposten i går kveld.

UDI måtte finne innlosjering

Justisdepartementet bestemte fredag at Utlendingsdirektoratet (UDI) skal tilby innkvartering til asylsøkere som kommer til landet og venter på å bli registrert. Dette har tidligere vært underlagt Politiets utlendingsenhet. Den beskjeden kom brått på UDI, rett før inngangen til helg.

Les også:

Les også

– Oppsiktsvekkende uenighet i Regjeringen

– Etter at Petter Stordalen fredag gjentok sitt tilbud om å samarbeide med oss, avtalte vi derfor en løsning om innkvartering på ett av hans hoteller nå i helgen. Det er vi glade for, sa Willberg.

– Røde Kors har vært her, og vi har hatt et fantastisk samarbeid med dem. De var til stede på alle mulige måter, sier administrerende direktør Stig Kristiansen ved hotellet til Dagbladet.

Han opplyser til avisen at Røde Kors hadde seks personer til stede for å sørge for at asylsøkerne ble tatt godt imot.

Vil du lese mer om hvordan flyktningene kommer til Europa? Aftenposten skriver her om hvordan menneskesmuglerne utnytter flyktningene for å tjene penger:

Les også

  1. «Mafiaen tjener mer på menneskesmugling enn på narkotika»

  2. Tromsø vil ta imot Syria-flyktninger umiddelbart

  3. UDI leier hotellrom fra Stordalen verdt 65.000 kroner