Svar på nye vannprøver fra Askøy ventes

Mandag er det ventet svar på nye vannprøver som er tatt fra høydebassenget på Øvre Kleppe i Askøy kommune, hvor det tidligere har blitt funnet tarmbakterier.

Rundt 2.000 personer er trolig blitt syke som følge av drikkevannet på Askøy. Her ved Øvre Kleppe høydebasseng. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I forbindelse med NRK sitt besøk til pumpestasjonen i boligfeltet på Øvre Kleppe søndag, tok en representant fra kommune en prøve av vannet. Flere prøver er blitt gjort i området og det er ventet svar mandag, skriver kanalen.

Rundt 2.000 personer er trolig blitt syke som følge av drikkevannet på Askøy. Arbeidet med å finne kilden til smitten pågår fortsatt.

Det ble fredag påvist høye konsentrasjoner av E.coli-bakterier i høydebassenget i Øvre Kleppe i kommunen. Det er også gjort funn av Clostridium og intestinale enterokokker.

Totalt har 47 personer, 13 barn og 34 voksne, vært innlagt på Haukeland sykehus som følge av epidemien, viser tall fra Helse Bergen.

I tillegg har Askøy legevakt i løpet av seks timer søndag gitt 45 personer råd på telefon, gjort 25 konsultasjoner og gjort to henvisninger.