Norge

Politiet forsøkte å stoppe bilist før dødsulykke på E39

En person mistet livet i en frontkollisjon på E39 ved Fidjane i Kristiansand torsdag kveld. Politiet tok oppstilling etter meldinger om uaktsom kjøring.

En person omkom i en frontkollisjon mellom en personbil og et vogntog på E39 ved Fidjane i Kristiansand torsdag kveld.
  • NTB
  • Eirik Husøy
    Journalist

En person som kjørte en personbil, omkom etter en frontkollisjon med et vogntog på E39 ved Grauthelleren utenfor Kristiansand torsdag kveld.

– Ulykkesbilen kom kjørende i feil kjørefelt på en strekning med midtdeler og traff et vogntog i fronten, sier politiets innsatsleder Kjell Iveland til Fædrelandsvennen.

Politiet opplyser til NTB at de fikk melding om ulykken klokken 19.29.

E39 er stengt i begge retninger, og det er lange køer.

Lastebilsjåføren kom fra ulykken uten alvorlige fysiske skader.

Politiet «tok oppstilling» for å stanse bilisten

Jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, Svein Håland, bekreftet tidligere i kveld overfor Fædrelandsvennen at det hadde vært en politijakt i forkant av hendelsen.

Overfor NRK sier Håland nå at det ikke har vært noen biljakt.

– Politiet fikk gjentatte meldinger fra trafikanter om kjøringen til vedkommende og tok oppstilling to steder og prøvde å stoppe personen. Men han kjørte forbi politioppstillingen, sier Håland.

– Så på et tidspunkt kom bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte med en trailer. Mer vet jeg ikke om omstendighetene, legger han til.

Etterforskes av Spesialenheten

Politiet tok oppstilling to steder i Søgne, opplyser de i en pressemelding.

– Politiet ga bilføreren signaler om å stanse, men bilføreren etterkom ikke dette, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo.

Spesialenheten for politisaker har bestemt seg for å etterforske hendelsen.

– Vi er blitt varslet om hendelsen av Agder politidistrikt og har bestemt oss for å etterforske saken. Det er det jeg kan si om denne saken nå i kveld, sier Eivind Frøysland i Spesialenheten til NTB.


Aftenposten kommer tilbake med mer.