Norge

Tirsdag meldte de snø og kaos, men Østlandet slipper med skrekken

Slik så varselet ut tirsdag. I dag må du inn i landet og opp i høyden om ønsket er å se det som kan bli denne sesongens siste snø falle.

Noen få plussgrader redder onsdag Østlandet fra en omkamp med selveste kong Vinter.

  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

I går sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel med mye aprilsnø og vanskelige kjøreforhold fra Agder og langs vestsiden av Oslofjorden.

Onsdag morgen kommer vakthavende Per Egil Haga med beroligende nyheter for krokusen, og bilister som alt har skiftet til sommerdekk...

– Lavtrykket i den sørlige delen av Nordsjøen er blitt svekket og har tatt en mer sør-sør-østlig retning med mindre nedbøraktivitet. Farevarselet synes å være litt dårligere fundert enn tidligere, men vi har ikke tatt det helt vekk enda, sier Haga.

For det sentrale Østlandet betyr det at man må opp i høyden og langt inn i Marka for å opplevde det som kan bli sesongens siste snøfall.

Ved 04-tiden natt til onsdag kjørte Mesta flere saltbiler på E18 ved Tønsberg. Da var det to plussgrader.

Snøgrensen stiger

I morgentimene lå snøgrensen på Agder 200–300 meter over havet, ventende å stige til minst 500 meter utover dagen.

Mens meteorologene i går varslet fra fem til femten millimeter nedbør, er dagens anslag maks ti mm.

En tommelfingerregelen er at én millimeter nedbør betyr én cm snø om det er minusgrader.

– De fleste stedene langs kysten er det nå to-fire varmegrader, mens det på Hovden i Setesdal onsdag morgen er 1,8 minus. Prognosene viser en stigning i temperaturene utover dagen, sier Haga.

I natt var Mesta føre var. Ved 4-tiden var flere saltbiler ute på E18. Saltet har best effekt om det alt ligger på bakken før et eventuelt isregn skulle starte.

Les mer om

  1. Meteorologisk institutt
  2. Setesdal
  3. Hovden