Norge

Burde kjæresten gråte mer over Alexander Dale Oen?

Svømmeren Alexander Dale døde brått 1. mai norsk tid i fjor. Kjæresten Anja Johansen fikk en svært vanskelig tid etterpå.

amagcover01-IigyjacCnt.jpg

  • Mette Bugge

I fredagens utgave av Aftenpostens A-magasin forteller25-åringen om meldinger fra ukjente, om kommentarer hun får fordi hun ikkeoppfører seg slik de mener er riktig.

– Jeg skjønnerikke at folk har magemål til å si til meg at jeg er en kald person fordi jegikke gråt under talen, sier Anja.

Hun klarte å gå på talerstolen i Blomvåg kirke dasvømmeren ble stedt til hvile. Det var vanskelig, men hun var klar, tydelig oggråtkvalt.

Da hun senere er med på et fødselsdagsselskap ute påbyen, møter hun kritikere som undrer seg på hva hun gjør på byen. Anja Johansen kan ikke fatte at så mange kanmene noe om hennes sorg, når de ikke kjenner henne.

Forsker Terje Tilden, som jobber ved Senter for familieog samliv på Modum Bad, sier:

-Når en kjent person dør, berører det hele nasjonen. Alleføler at de har et forhold til ham. Han er vår, et slags felleseie.

– Når Anja ikkesørger på den måten vi andre forventer at hun skal, reagerer folk. De tror dehar rett til å mene noe fordi han er offentlig, men det skaper jo en endastørre belastning for henne. Hun sørger på sitt vis. Det må man ha ydmykhet ogrespekt for.

Les hele Anjas historie i A-magasinet.