Mann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo

Politiet i Oslo har gjort ytterligere én pågripelse etter voldshendelsene i hovedstaden sist helg. I alt 17 personer er nå pågrepet i åtte av elleve saker.

Blant de 21 siktede etter ungdomsvolden i Oslo i helgen, pekes en mann med Gucci-veske ut som en leder.

En dørvakt i Oslo som har vitnet til politiet, sier mannen – som er i slutten av 20-årene – skiller seg ut som en leder og at han alltid har denne Gucci-veska med seg, kommer det fram i siktelsen.

– Det fremgår at siktede var iført en Gucci-veske da han ble pågrepet. Siktede ble pågrepet utenfor åstedet relativt kort tid etter voldshendelsen, heter det i siktelsen.

Mannen synes å tilhøre et voldsbelastet miljø, ifølge retten. Han er tidligere domfelt flere ganger for voldshendelser.

Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Et tosifret antall tilfeller av blind vold i helgen skapte overskrifter og reaksjoner. Mandag møtte justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) for å diskutere ungdomsvold i Oslo.

Politiet i Oslo har gjort ytterligere én pågripelse etter voldshendelsene i hovedstaden sist helg. I alt 17 personer er nå pågrepet i åtte av elleve saker. 16-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i løpet av onsdag.

Videre etterforskning vil avklare mer om omstendighetene og eventuelle motiv i den enkelte sak. Sakene er fortsatt under etterforskning, og status i sakene kan endre seg, opplyser politiet.

Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, men også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold.

I flere av forholdene fremstår det som om voldsutøvelsen var uprovosert. Flere av gjerningspersonene er unge menn med utenlandsk opprinnelse som har gått til angrep på enkeltpersoner eller mindre grupper.