Hopp til innhold

Aftenposten

  • A-magasinet
  • Osloby
  • Sport
  • Meninger
Meny Lukk

Norge

  • FOTO: Trygve Indrelid Enigheten er stor, vi bør ikke spise mer enn en halv kilo rødt kjøtt i uken.

Skal vi spise frikadeller, kjøttboller og kjøttkaker i fremtiden? Eller blir det spirer og insekter?

Hvor mye kjøtt bør vi spise i uken? Helsemyndighetene i de tre skandinaviske landene har anbefalt maks 500 gram. Men nye råd er på vei.

Tine Dommerud
Publisert: 26.okt.2019 19:47
Oppdatert: 26.okt.2019 21:08

For nå skal kostholdsrådene revideres. Spesialister fra Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland skal oppdateres på mange 1000 sider med ny forskning om hva slags mat som er viktig for oss. Og hva vi bør unngå.

De siste årene har det vært stadig mer fokus på kjøttfrie måltider, særlig med fokus på bærekraft.

Abonnent? Logg deg inn her.

Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her

Velg abonnementet som passer best for deg

Abonnementet fornyes automatisk hver 30. dag. Avslutt når som helst.

Prøv Aftenposten i 30 dager for 1 kr

Prøv 30 dager for 1 kr
  • Tipstelefon 02286
  • Send Nyhetstips på epost
  • Tips via secure drop
  • Debattinnlegg på epost

  • Kundeservice
  • Annonsere i Aftenposten
  • Personvernpolicy
  • Informasjonskapsler
Ansvarsmerket
  • Sjefredaktør og adm. redaktør: Espen Egil Hansen
  • Politisk Redaktør: Trine Eilertsen
  • Nyhetsredaktør: Tone Tveøy Strøm-Gundersen
  • Featureredaktør: Lillian Vambheim
  • Kulturredaktør: Cecilie Asker
  • Debattredaktør: Erik Tornes
  • Utviklingsredaktør: Eirik Hammersmark Winsnes
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. ACAP-beskyttet. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Aftenposten sentralbord: Tlf. 22 86 30 00 – Adresse: Akersgata 55, 0180 Oslo