Norgeshistoriens største overgrepsbeslag opp for retten

Rettssaken mot en av de to tiltalte i det som politiet har betegnet som norgeshistoriens største beslag av overgrepsmateriale, starter i Oslo i november.

Rettssaken mot en mann i 40-årene som er tiltalt for besittelse av over tre millioner bilder, filmer og tekster med overgrepsmateriale, starter i Oslo tingrett neste måned.
  • NTB

En mann i 40-årene er sammen med sin ektefelle, en mann i 50-årene, tiltalt for å ha skaffet seg tilgang til og å ha vært i besittelse av mer enn tre millioner bilder, filmer og tekster som anses som overgrepsmateriale, skriver VG.

Saken begynte å rulle i 2014 da mannen i 50-årene ble anmeldt for å ha befølt to gutter. Kort tid etter gikk politiet til aksjon mot hjemmet til mannen og hans ektemann, og beslagla da et enormt omfangsrikt overgrepsmateriale.

Beslaget består i all hovedsak av bilder og filmer, og viser barn i seksuelle situasjoner med voksne, barn i seksuelle situasjoner med andre barn, barn i seksuelt betont posering, samt barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv. Politiet har ikke funnet bevis for at materialet er egenprodusert.

Harddiskene politiet tok fra ekteparets hjem i 2014 og 2018 viste seg å skjule enorme mengder bildemateriale som viser overgrep mot unge gutter.
Les også

På disse datamaskinene fant politiet norgeshistoriens største beslag av overgrepsbilder

Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt sier at tiltalen er forsiktig utformet med utgangspunkt i den delen av beslagene som politiet har hatt ressurser til å gjennomgå.

Mannen har erkjent straffskyld for besittelse og oppbevaring av overgrepsmateriale, mens hans ektefelle i 50-årene, hvis sak kommer opp for retten senere, kun erkjenner straffskyld for seksuelle handlinger mot én gutt under 16 år.

De to mennene knyttes til det omstridte «BoyLove»-miljøet. Symbolet øverst til venstre er symbolet tatt i bruk av det aktuelle miljøet.

Forsvareren til den tiltalte, Henrik Boehlke, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Ektefellens forsvarer Thomas Klevenberg har følgende kommentar til VG.

– Han har det tungt og håper at hans del av saken vil bli ferdig raskt, sier Klevenberg.

Ifølge Klevenberg ble ektefellen først klar over omfanget etter at politiet startet sin etterforskning.

Gjennom etterforskningen har politiet avdekket et omfattende pedofilt nettverk der over ti nordmenn foreløpig er identifisert.