Norge

Høie advarer mot å stikke kjepper i hjulene i Gaustad-planene

Helseminister Bent Høie(H) sier planene om nye Aker sykehus kommer til å ryke dersom Oslo bystyre endrer planene om nytt sykehus på Gaustad.

Helseminister Bent Høie (H) advarer partier i Oslo mot å sabotere planene om nytt sykehus på Gaustad.
 • NTB

Alle partier i Oslo, unntatt Høyre og Arbeiderpartiet, har samlet seg om å kreve omkamp om Ullevål sykehus. I en felles uttalelse som ble omtalt av Dagsavisen tidligere denne uken, sier partiene at de kommer til å stemme nei til en ny reguleringsplan for nye Gaustad sykehus når den kommer til behandling i bystyret til høsten.

Helseminister Bent Høie sier til Dagsavisen lørdag at han advarer mot å gå bort fra de opprinnelige planene.

– Oslo kommune har ved alle korsveier støttet de eksisterende planene. Det er Helse sør-øst som forholder seg til Oslo kommune som reguleringsmyndighet. Hvis dagens mindretall i Oslo skulle fått flertall for å stikke kjepper i hjulene for bygging av nye sykehus i Oslo, er det deres egne innbyggere som vil bli rammet. Da blir det heller ikke noe nytt sykehus på Aker, som skal samlokaliseres med ny storbylegevakt, skriver Høie til avisen.

Målet med uttalelsen til partiene er å presse Stortinget til å si nei til Gaustad som nytt sykehus på bekostning av Ullevål ved behandlingen av statsbudsjettet til høsten.

Uttalelsen fra alliansen, som består av Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet, blir presentert i bystyret.

I 2016 vedtok styret i Helse sør-øst å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker.

 1. Les også

  Helse Sør-Øst: Nytt sykehus til Ullevål i stedet for Gaustad blir flere milliarder dyrere

 2. Les også

  Nye sykehusbygg i Oslo: Vi bør glede oss! | Tove Nakken

 3. Les også

  Fortsatt gult lys for storsykehuset på Gaustad | Trude Myklebust og Cathrine Hambro

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5