Norge

Erik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke

Tidligere klimatopp i FN og eksleder i SV Erik Solheim (64) skal jobbe med den globale plastkrisen på oppdrag fra Kjell Inge Røkke (60).

Erik Solheim, tidligere sjef for FNs miljøprogram, skal jobbe med plastproblemer i Ghana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

– Plastutfordringen er det raskest voksende miljøproblemet globalt, og Erik Solheim er en av verdens ledende på bekjempelse av plast. Så jeg har stor tro på at vårt nye prosjekt vil gjøre en stor forskjell, sier administrerende direktør Nina Jensen (43) i Kjell Inge Røkkes forsknings- og havselskap REV Ocean til VG.

Solheim skal jobbe i kvart stilling innledningsvis og lede stiftelsen Plastic Revolution Foundation, som ble etablert av REV Ocean. Stiftelsen starter sitt arbeid i Ghana, som er et av landene i verden som sliter mest med plastforsøpling, og hvor det skal investeres 40 milliarder kroner i et stort oljeprosjekt som skal drives av Aker Energy – et annet Røkke-eid selskap.

– Jeg overlater det praktiske med kjemi og molekyler til ingeniørene og de tekniske ekspertene. Min rolle blir å utnytte min kunnskap og mine kontakter, sier Solheim.

Jensen benekter at plastprosjektet er noe Røkke starter opp for å få velvilje til oljeprosjektet med potensielt store inntekter.

Les mer om

 1. Erik Solheim
 2. Kjell Inge Røkke
 3. Miljø
 4. Plastavfall

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Kjell Inge Røkkes Ocean Yield tar milliardnedskrivninger

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Da Nina Jensens samboer døde, ville hun følge etter ham. To ting stoppet henne.

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Røkkes nye yacht er kommet til Norge. Nå skal skipet innredes for både luksus og forskning.

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Faren inspirerte Jensen-familiens «grønne får»: – Hans stjerne skinner nok litt sterkere for meg

 5. KULTUR
  Publisert:

  Røkke-selskap dropper høyhus på 250 meter

 6. NORGE
  Publisert:

  Utpressingssaken: Røkke hyret tidligere polititopp som sikkerhet