Bare 45 personer påmeldt til prinsesse-workshop, inkludert presse.

Prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett starter søndag sin mye omtalte foredragsturné i København i Danmark.

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er søndag i København der de skal holde en workshop. Dette bildet er tatt rett før workshopen startet klokken 14. Over ti pressefolk ventet da på paret.

Foredragsturneen lyder navnet «The Princess and The Shaman», og omhandler selvrealisering.

Både norske og svenske medier er til stede utenfor Talent Garden i København sentrum søndag ettermiddag. Etter det NTB erfarer, er rundt 45 personer påmeldt til workshopen, inkludert presse.

Representanter fra alle de store norske pressehusene er til stede i København der prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett holder en workshop søndag.

De som vil være med på workshop, må ut med 975 danske kroner (cirka 1250 norske kroner). Til gjengjeld vil de kunne tilbringe tre timer med prinsessen og sjamanen.

Fra Tyskland for å høre på sjamanen

Anne Bichler (56) har kommet helt fra Tyskland for å høre på prinsessen og sjamanen. Hun legger ikke skjul på at det er sjamanen som har tiltrukket henne.

– Jeg oppdaget sjaman Durek for et halvt år siden og ble veldig interessert i hans meditasjoner. Måten han arbeider på er litt hurtig for meg, men jeg vil finne ut litt mer om det, sier Bichler til Aftenpostens reporter på stedet.

Anne Bichler er blant de få som har møtt opp for å høre på prinsessen og sjamanen i København.

56-åringen ble interessert i alternativ medisin og meditasjon allerede som seksåring. De siste årene har hun selv jobbet som healer.

– Har du noe kjennskap til prinsesse Märtha Louise?

– Nå vet jeg jo godt hvem det er. Men om hun er prinsesse eller ikke, er uinteressant for meg. Hun er et menneske og en sterk kvinne.

Avlyste pressekonferanse

Lørdag ble det kjent at kjæresteparet avlyste pressekonferansen de opprinnelig hadde planlagt i forbindelse med søndagens workshop.

I forkant av workshopen publiserte Verrett et bilde på sin instagramprofil, hvor han og Märtha er kledd i finstas på vei til et bryllup.

Det var greven af Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, og prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg som giftet seg fredag i en seremoni i Svendborg i Danmark.

Ifølge lokalavisen Fyens.dk var det kun 33 gjester til stede, nære venner og familie.

– Har en fantastisk tid med min gudinne på bryllupet i Danmark. Utrolig spent på vår kommende turné. Å reise rundt til ulike deler av Skandinavia er en glede, skriver han i billedteksten.

Det er foreløpig ukjent hvem sitt bryllup kjæresteparet deltok i.

Utsolgt i Oslo

København er turneens første stopp, før turen går til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Ifølge en beskrivelse fra arrangøren inviterer prinsessen og sjamanen til en «reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar frem den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

Selv om salget gikk dårlig i København, har paret truffet sin målgruppe i Oslo. Det er ingen billetter tilgjengelige når paret ankommer den norske hovedstaden onsdag.

Turneen er blitt møtt med kritikk fra enkelte hold på bakgrunn av Märthas kommersielle bruk av prinsessetittelen. I Stavanger satte biskopen foten ned for at foredraget kunne holdes i St. Petri menighet, slik som var planlagt. Stedet for foredraget er nå flyttet til et hotell.

I instagraminnlegget skriver Verrett at de planlegger ytterligere foredrag i turneen på et senere tidspunkt.