Vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge

Glatte veier fører til vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Statens vegvesen melder om flere utforkjøringer.

Mesnali. Store mengder snø, sludd og regn førte til glatte veier og vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag.

Mye lokal nedbør i form av snø og regn har ført til svært glatte veier flere steder på Østlandet.

På riksvei 2 mellom Søndre Rasta og Lier, sør for Kongsvinger retning Sverige, har en lastebil kjørt av veien, opplyser Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

I Nordkisa i Ullensaker smalt to biler inn i hverandre front mot front, men det skjedde heldigvis i så lav hastighet at ingen ble alvorlig skadet. Politiet melder at det er glatt føre, og at Kopperudveien blir stengt inntil videre.

I Snålroa i Flisa er en person lettere skadet etter at to biler kolliderte. Politiet medler at det er svært glatt på stedet.

Mesnali. Brøytemannskaper og saltbiler ble kalt ut til dyst etter at det falt store mengder snø, sludd og regn i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag.

Politiet: Ta det rolig

Det meldes om en rekke ulykker fra Namdal til Agder, uten at det nødvendigvis er glatt føre som er årsaken til alt. Men føret tatt i betraktning, ber politiet og Statens vegvesen folk om å kjøre forsiktig.

– Man bør beregne ekstra god tid, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen Øst.

Alt av brøytebiler og saltbiler er kalt ut.

Mer i vente

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen. Det eneste unntaket er Oslo-området, hvor nedbøren vil komme i form av sludd eller regn, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

Søndag er det varslet lettere vær over store deler av Sør-Norge. Men mandag morgen ligger det an til å komme enda mer nedbør enn det har vært i løpet av lørdag.