Ett år siden Lørenskog-forsvinningen: – Familien håper, men vet ikke om Anne Elisabeth fortsatt er i live

Familien har igjen forsøkt å komme i kontakt med personen eller personene som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen. Det er over tre måneder siden familien hørte noe fra den antatte motparten.

Svein Holden under pressekonferansen onsdag ettermiddag.

– Familien håper, men vet ikke om Anne-Elisabeth fortsatt er i live, sa bistandsadvokat Svein Holden under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

I morgen er det ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Under pressekonferansen kom det frem at familien igjen har forsøkt å komme i kontakt med personen eller personene som hevder å ha kidnappet Anne-Elisabeth Hagen. Sist familien hørte noe fra motparten var 8. juli, godt over tre måneder siden.

– Hva slags budskap var det familien formidlet?

– Jeg kan naturligvis ikke gå i detaljer, men vi har et håp om at det vi har formidlet gir et godt grunnlag for videre kommunikasjon, svarer Holden.

Les også

Polititeori: Overlagt drap som ble planlagt i nesten et halvt år

Vil strekke seg langt

Han ønsker ikke å si om dette innebærer at familien er åpen for å betale løsepenger. Men han sier at familien til Anne-Elisabeth Hagen er villig til å «strekke seg langt».

– Hva legger du og familien i det?

– Det er noe som vi må komme tilbake til ved et senere tidspunkt.

Les også

Forsvinningssaken: Politiet jakter på fluktbil. Naboer kalt inn til nye avhør.

69 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

Svarer ikke på spørsmål om familien vurderer løsepenger

Holden ønsker ikke å gå inn på hva som blir formidlet mellom familien og motparten som man kommuniserer med. Holden forklarer at familien har et ønske om å være sammen og alene i morgen. Advokaten får spørsmål om familien vurderer å utlyse en dusør:

– Det er et tema som naturligvis diskuteres fortløpende, men det er noe vi vil komme tilbake til ved en senere anledning dersom det skulle bli aktuelt.

– Når det gjelder spørsmål om det er betalt ut penger eller ikke, så er det noe som jeg aldri kommer til å bekrefte eller avkrefte, fortsetter han.

Svein Holden under pressekonferansen onsdag ettermiddag.

Mangler livsbevis

I juni ble det kjent at politiet hadde en ny hovedhypotese. De gikk bort fra at det er snakk om en kidnapping, men mener det er mer sannsynlig at det kan dreie seg om et drap.

Men håpet ble tent da den antatte motparten 8. juli svarte på en direkte henvendelse fra familien fra mai, fortalte Hagen-familiens bistandsadvokat under en pressekonferanse i august.

– Kidnapperne sier hun lever, opplyste Holden under pressekonferansen. Da hadde det gått rundt ti måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

– Men vi har ikke mottatt bevis på at dette er riktig, sa Holden.

Det var en henvendelse fra de antatte gjerningspersonene fra 8. juli som hadde styrket familiens håp om at kvinnen er i live.

Henvendelsen ble oppfattet som «et klart og tydelig svar» på familiens budskap til motparten i februar.

Politiet mente derimot at kontakten ikke var nok til å gå bort fra hovedhypotesen om at de står overfor et drap:

– Det er ikke grunnlag for å endre hovedhypotesen, sa etterforskningsleder Tommy Brøske til Aftenposten.

Les også

Politiet jobber ut fra liste over potensielle drapsmenn

Politiet: Informert om pressekonferansen

Politiet var på forhånd orientert om Holdens pressekonferanse.

– Vi har ingen kommentarer til den, og henviser spørsmål til bistandsadvokat Svein Holden, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.