Dommen faller i Monika-saken

Nordhordland tingrett skal mandag avsi sin dom i Monika-saken, der 34 år gamle Donatas Lukosevicius står tiltalt for drap.

Donatas Lukosevicius i Nordhordland tingrett.

Statsadvokat Benedicte Hordnes har bedt Nordhordland tingrett om å dømme Lukosevicius til 18 års forvaring, fordi hun mener han samvittighetsløst drepte den åtte år gamle jenta i november 2011, skriver NTB.

Mannen var tidligere samboer med moren til Monika Sviglinskaja,
som fant den åtte år gamle datteren død den 14. november 2011.

Selv nekter han straffskyld. Han har antydet i retten at det var Monikas mor som burde sittet på tiltalebenken, skriver NTB.

Barnet ble funnet med et belte rundt halsen og obduksjonen konkluderte med at dødsårsaken var kvelning. Til tross for at var tegn på innbrudd i boligen, mente politiet at åtteåringen hadde begått selvmord.

Saken ble henlagt.

Etter oppfordring fra mor, kikket tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen på saken og kritiserte henleggelsen.

I mai 2014 besluttet Hordaland polidistrikt at etterforskningen skulle gjenopptas.

Donatas Lukosevicius har hele tida nektet straffskyld.

Lukosevicius ble raskt sjekket ut av etterforskerne da saken første gang ble etterforsket og til slutt henlagt som et selvdrap. I 2014 ble saken gjenopptatt, og Lukosevicius ble pågrepet og siktet.

De sakkyndige har konkludert med at 34-åringen har en dyssosial personlighetsforstyrrelse, men at han er tilregnelig og dermed kan dømmes dersom han er skyldig.