Drept gutt i Kristiansand er identifisert som 14-åring

Gutten som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag, ble ved midnatt natt til tirsdag identifisert som en 14 år gammel ungdomsskoleelev.

Det var Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble drept mandag ettermiddag.
  • Hans O. Torgersen

– Vi ble informert av politiet rundt midnatt om at det var en elev ved en av våre ungdomsskoler som var død. Vi har informert skolens ledelse og bistår dem nå med å planlegge skoledagen og hvordan elevene skal informeres, sier oppvekstdirektør i Kristiansand kommune, Arild Rekve til Aftenposten.

På en pressekonferanse tirsdag opplyste politiet at det var Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble drept mandag ettermiddag.

– Vi ber alle som har sett ham eller henne enten hver for seg eller sammen, om å melde seg, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Det var ved 16-tiden mandag ettermiddag at Ilebekk, som jobbet i Lund barnehage, var ute og gikk tur med hunden i et populært turområde på sørsiden av Wilds Minne skole. Det bekrefter flere uavhengige kilder ovenfor Fædrelandsvennen.

Inne på skolens område ble hun og 14-åringen knivstukket. De ble kjørt til sykehuset i ambulanse, men et par timer senere ble de bekreftet omkommet.

14-åringen var elev ved Fiskå skole. Det opplyste skolen på sine hjemmesider tirsdag morgen:

«Det er med sorg vi meddeler at det var en elev i 9B ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5. desember 2016».

«Våre tanker går naturlig til den nærmeste familien til Jakob Abdullahi Hassan (14), som har mistet en sønn og bror. Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten.»

Fiskå skole ligger sydvest for Kristiansand sentrum, 8 kilometer med bil fra åstedet nordøst for sentrum.

Døde på sykehus

14-åringen ble funnet dødelig skadet på samme sted som Ilebekk. Begge døde kort tid senere på sykehus.

Kvinnen skal ikke ha hatt noen relasjon til den drepte gutten.

Et stort område ved Wilds minne skole er sperret av også tirsdag, og elevene får ikke tilgang til skolegården, skriver NTB.

Politi og ambulansepersonell på å stedet mandag ettermiddag.

Ingen mistenkte pågrepet

Politi, Kripos og Sivilforsvaret jobbet på åstedet natt til tirsdag.

Det er også gjennomført titalls avhør og rundspørringer, opplyser Skaar. Blant annet har fem venner av den drepte 14-åringen vært i avhør, ifølge NRK.

Men mange spørsmål står fortsatt ubesvart:

  • Er det snakk om én eller flere gjerningspersoner?
  • Er gjerningspersonen mann eller kvinne?
  • Er gjerningspersonen(e) fortsatt i Kristiansand?
  • Nøyaktig når skjedde drapene?

Samtidig ber politiet alle som var i området ved 16-tiden mandag, om å melde seg for politiet.

– Det var et stort antall personer i området. Vi mener at ikke samtlige har meldt seg ennå, sier Skaar.

Jakten på en eller flere gjerningspersoner pågikk hele natt til tirsdag. Både uniformerte og sivile patruljer har deltatt, skriver Fædrelandsvennen.

SFO holder stengt både før og etter skoletid.

Denne artikkelen oppdateres.