En mann til sykehus etter boligbrann i Trofors

Det brøt ut brann i en tremannsbolig i Trofors i Nordland sent onsdag. Beboerne ble evakuert og en mann i slutten av 40-årene kjørt til sykehus.

– Han bodde i leiligheten det begynte å brenne i og fikk i seg en del røyk. Han har problemer med luftveiene og ligger til observasjon på Helgelandsykehuset i Mosjøen. Vi skal snakke med ham og se om han har noen teori om hvordan brannen startet, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB klokken 2.30.

Ifølge politiet er 12 personer registrert på adressen, men de har ikke oversikt over hvor mange som er evakuert. Også flere nabobygg ble evakuert på grunn av mye røyk. Nilsson sier brannvesenet holder på med etterslokking og at alle evakuerte har funnet andre steder å bo.

Politiet fikk melding om brannen 22.30 og rundt en time senere meldte de på Twitter at beboerne var evakuerte og boligen overtent. Det var mannen som bodde i leiligheten det begynte å brenne i som meldte ifra om brannen.

– Beboerne er blitt evakuert og vi har ingen grunn til å tro at noen skal være igjen i bygningen, sa operasjonsleder Kenneth Magnussen.