Norge

Metoo endrer russens knuteregler

Metoo-kampanjen påvirker russens knuteregler. Årets kull fjerner regler som oppfordrer til klining med en førsteklassing eller å ta en lærer på rumpa.

Knuter som har dreid seg om å utføre handlinger mot eller med førsteklassinger forsvinner nå fra listen.
  • NTB

Nærmere hundre knuteregler er blitt til rundt åtti for russen i Vestfold. Punkter som å kline med en førsteklassing, stirre fem minutter på kjønnsorganet til en annen russ eller ta en lærer på rumpa, gir ikke lenger belønning i russelua.

Årets knuteregler skal nemlig ikke oppfordre til seksuell kontakt eller berøring med mindreårige eller lærere. Det har hovedstyret for russen i fylket bestemt, melder NRK.

Visepresident i russestyret ved Greveskogen videregående skole, Caroline Thomessen, sier de er spesielt opptatt av å ta vare på førsteklassingene.

  • LES OGSÅ: Russen har for mye fokus på sex

– Det er jo saker hvert år om voldtekter og seksuell trakassering uansett, og så har det kommet frem mye mer nå med Metoo-kampanjen, og da ønsker vi å forhindre at det skjer i år også.

Knuter som har dreid seg om å utføre handlinger mot eller med førsteklassinger, har vært spesielt viktig å fjerne, forteller Thomessen.

Nå skal russens knuteregler gås over av politiet, men det er noen punkter som fremdeles får stå selv om de er av seksuell karakter. Som nummer 52: ha beskyttet sex i skogen. Det gir en kongle i lua.

– Vi kan jo ikke ta bort all moroa. Så lenge det er frivillig så sier vi at det er greit, smiler Thomessen.

Les mer om

  1. Seksuell trakassering