Norge

Politiet: Janne Jemtland døde trolig av drukning

Den endelige obduksjonsrapporten etter drapet på Janne Jemtland konkluderer med at hun mest trolig døde av drukning.

Personell fra Midt-Hedmark brann og redning frakter en død person fra Glomma. Personen ble funnet under søket etter savnede Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

Jemtland var også påført en dødelig skuddskade da hun ble funnet i Glomma i Våler kommune 13. januar i år. Det var kvinnens 47 år gamle ektemann som påviste stedet hvor kvinnen ble funnet.

Politiet har under hele etterforskningen vært tilbakeholdne med å opplyse om dødsårsaken, men vist til den endelige obduksjonsrapporten. Den konkluderer altså med at den 36 år gamle kvinnen antakelig døde som følge av drukning og ikke av skuddet som traff henne, går det fram av en pressemelding fra Politiet i Innlandet tirsdag.

Den drapssiktede ektemannen har knyttet seg tidlig til «situasjonen» i avhørene med politiet, og forklarte at skuddet som drepte Jemtland, gikk av ved et uhell.

Mobiltelefon fortsatt borte

– Påtalemyndigheten kan ikke gå nærmere inn på obduksjonsrapporten eller andre bevis i saken nå da dette vil være å anse som forhåndsprosedyre. Dette gjelder også detaljer rundt våpenet som ble funnet 8. mai og politiets undersøkelser av dette. Mobiltelefonen til Janne Jemtland er fortsatt ikke funnet, skriver politiet.

Tobarnsmoren forsvant etter en fest i Brumunddal 29. desember i fjor. Ektemannen ble pågrepet og siktet for drap 12. januar etter at politiet hadde funnet tekniske spor på parets eiendom. Dagen etter påviste han stedet i Glomma hvor den døde kvinnen ble funnet.

Ektemannen pekte også ut et skogsområde i Vangsåsen øst i Brumunddal hvor han kastet fra seg pistolen. Politiet forsøkte å finne våpenet ved flere anledninger i vinter, men store snømengder i leteområdet gjorde letingen vanskelig. Først etter at snøen smeltet ble pistolen funnet.

Rettssak i november

Politiet har avsluttet etterforskningen og sendt den over til statsadvokaten i Hedmark og Oppland for påtaleavgjørelse. Det er statsadvokat Iris Storås som skal ta stilling til politiets etterforskning og innstilling.

Saken er forhåndsberammet i Hedmarken tingrett til 12. november. Det er satt av tre uker til behandlingen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ektemann tiltalt for drap på Janne Jemtland

 2. NORGE

  Sønnen til Janne Jemtland lå i sengen da han hørte smell drapsnatten

 3. NORGE

  Aktor ber om 18 års fengsel for ektemannen til Janne Jemtland

 4. NORGE

  Påstand om 18 års fengsel for Janne Jemtlands ektemann

 5. NORGE

  Janne Jemtlands ektemann dømt til 17 års fengsel for drap, melder TV 2

 6. NORGE

  Jemtland-saken: Ektemannen erkjenner ikke skyld