Norge

Siktet kvinne løslatt etter dødsfall i Drøbak

Kvinnen som er siktet er siktet etter dødsfallet til en mann i Drøbak natt til lørdag, er løslatt. Mannens nabo var vitne til dødsfallet.

Siktelsen mot kvinnen som skal ha hensatt mannen som døde i Drøbak i hjelpeløs tilstand, er blant annet basert på opplysninger fra et vitne som er nabo av mannen. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

 • NTB

– Teknisk etterforskning er avsluttet, og det er ikke lenger bevisforspillelsesfare. Derfor er kvinnen løslatt, men siktelsen mot henne opprettholdes, sier politiadvokat Yvonne Schilling i Øst politidistrikt til NTB.

Kvinnen er siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand.

– Hun er fortvilet og sjokkert og stiller seg helt uforstående til siktelsen. Det er hva jeg kan si, sier kvinnens forsvarer, advokat Sille Heidar, til VG.

Tror det var fallulykke

Politiet tror dødsfallet kan ha skyldtes en fallulykke, basert på opplysninger i den foreløpige obduksjonsrapporten. Mannen, som er i 60-årene, ble funnet i sin egen leilighet i Drøbak natt til lørdag.

– En nabo av mannen var vitne til dødsfallet, og kvinnen ble pågrepet basert på opplysninger fra vitnet og andre etterforskningsopplysninger. Naboen observerte at mannen lå livløs på gulvet, og hun kom seg inn i leiligheten. Hun forsøkte å hjelpe den avdøde, og det var hun som varslet ambulanse og politi, sier politiadvokat Jon Granrud i Øst politidistrikt.

Ingen info om relasjon

Kvinnen og mannen kjente hverandre, men politiet ønsker ikke å gå ut med hva relasjonen var. Politiet har etterlyst vitner som var til stede under Jonas Fjeld-konserten i Drøbak fredag kveld. Både den avdøde mannen og den siktede kvinnen var på konserten, ifølge Granrud.

– Vitner har beskrevet at et par kranglet høylytt under konserten. Vi kan ikke stadfeste at det paret er den avdøde mannen og den siktede kvinnen, men vi vil undersøke de opplysningene nærmere, sier politiadvokaten.

 1. Les også

  Kvinne siktet etter mistenkelig dødsfall i Drøbak

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Politiet etterforsker drap i Sarpsborg etter funn av død mann

 2. NORGE
  Publisert:

  Mann i 20-årene pågrepet og siktet for drap

 3. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

 4. NORGE
  Publisert:

  Mann pågrepet og siktet for drap på kvinne i Åsane

 5. NORGE
  Publisert:

  Politiet jakter på gjerningspersoner etter skyting i Sarpsborg

 6. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet mann i Moss samtykket til fire ukers varetekt