Norge

Tre menn siktet for uaktsomt drap i Vesterålen

Tre menn er siktet for uaktsomt drap i forbindelse med at en mann forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. De fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

 • NTB

Tre menn er siktet for uaktsomt drap i forbindelse med at en mann forsvant i sjøen i Vesterålen sist fredag. De fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Mannen som er savnet og antatt omkommet, er den 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes.

Mennene er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette, fremgår det av en pressemelding fra Nordland politidistrikt, ifølge TV 2. De tre mennene ble pågrepet tirsdag.

De tre skal ha vært i kontakt med den savnede mannen tett opp mot tidspunktet da han forsvant. De ble alle tre plukket opp av en redningsskøyte samme natt som han ble borte.

Søk i flere dager

23-åringen ble meldt savnet natt til fredag 15. juni etter at en fritidsbåt hadde kantret. Tilsammen fire personer i to båter gikk ut fra Øksnes Vestbygd natt til fredag denne uken i 2-tiden om natten. Det var to mann i hver småbåt.

En redningsskøyte har i flere dager søkt etter den savnede i området rundt Tindsøya i Vesterålen. Både en redningsscooter og en liten hurtiggående redningsbåt har vært brukt i søket etter den savnede 23 år gamle mannen fra Øksnes, melder NRK.

Lokalt politi arbeider med å avdekke hva som har skjedd, og får teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Samtidig pågår søket etter den savnede mannen.

Leter etter gjenstander

Politiet ber publikum være ekstra oppmerksomme. Ved funn av gjenstander i aktuelt område ønsker politiet å bli varslet umiddelbart.

Søkemannskapene konsentrerte seg først om å søke i området Tunstad/Hjellsandvika på Skogøya der den ene skoen til den antatt omkomne personen ble funnet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Nordland
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult

 2. VERDEN

  23-åring siktes etter at 39 vietnamesere ble funnet døde i konteiner

 3. NORGE

  Stor leteaksjon etter funn av havarert vannscooter

 4. VERDEN

  Flere pågripelser etter lastebiltragedien – tror alle 39 omkomne var fra Vietnam

 5. NORGE

  Politiet: Savnet Wikileaks-medarbeider omkom trolig i padleulykke

 6. NORGE

  Fikk seilbom i hodet – har funnet sko etter savnet mann