Norge

To personer siktet for uaktsom omgang med ild etter dødsbrann i Laksevåg

To personer er siktet etter dødsbrannen i Laksevåg mandag ettermiddag. De to var i leiligheten som brant, men ble reddet ut i live.

  • NTB

En person mistet livet i brannen, som politiet fikk melding om like etter klokken 13 mandag. To andre ble berget ut av leiligheten i live, og disse er nå siktet, melder Bergensavisen.

– Det kan synes som om de har vært i nærheten av arnestedet, og de har forklart seg på en måte som gjør at vi ønsker å innhente flere opplysninger, sier jourhavende politijurist Arne Fjellstad til BA.

De to er siktet for uaktsom omgang med ild, er pågrepet og sitter i politiarresten.

– Forhåpentligvis får vi raskt de avklaringene vi trenger, sier Fjellstad.

Blir sittende i arresten

Etter eget ønske har ingen av de to fått oppnevnt forsvarer, melder Bergens Tidende. Fjellstad sa til BT at han håpet de to kunne løslates allerede mandag kveld, men seinere opplyser han til BA at de trolig blir sittende i arresten til tirsdag.

– Vi ble ikke helt ferdige i kveld, sier Fjellstad.

Han understreker at det ikke er noe i etterforskningen som tyder på at brannen er blitt påsatt med vilje.

Brann i trebygg

Nødetatene fikk melding om brannen i et trebygg like etter klokka 13 mandag ettermiddag. Ved 14.30-tiden meldte 110-sentralen Hordaland at brannen var slukket.

– Det har vært tre personer til stede i den aktuelle leiligheten. To har vi fått ut, og det er funnet en død person inne i leiligheten, sa innsatsleder Ole Marius Røttingen til Bergensavisen.

I en pressemelding opplyser politiet at personen ikke er identifisert og at pårørende ikke er varslet.

Totalt fem personer ble hentet ut av det brennende huset av røykdykkere.

Les mer om

  1. Laksevåg
  2. Brann