Norge

- Kvinner trenger hjelp for å bli sjef

  • Øyvind Øyvind Lefdal Eidsvik

Mens mamma Camilla Andersson sprang på møter i sin nystartede bedrift, passet de ansatte hennes nyfødte sønn, Emil Andre. I dag er han blitt ni år. Foto: SINDRE THORESEN LØNNES

  • Gi momsfritak på vaskehjelp, og ha fleksible barnehagetider. Slik kan Norge få flere kvinnelige etablerere og ledere, mener gründer Camilla Andersson.

Les også:

Vaskehjelp og mer fleksible barnehagetider kan hjelpe flere kvinner til å nå sjefsstolen i arbeidslivet, melder bt.no

Camilla Andersson tok med seg sønnen Emil Andre på kontoret i sitt splitter nye firma da hun var nybakt mor og bedriftseier i 2001.

— Det er noen ting vi ikke kommer fra: Det er vi som må føde og vi som må amme. I starten har kvinner en stor plass i barns liv. Da er det en fordel for kvinner å få hjelp, sier Andersson.

Hun driver i dag et nytt selskap, Fabian Invest, som investerer i og hjelper selskaper i etableringsfasen. Lørdag deltok hun i panelet under innovasjonskonferansen «Mot nye høyder», arrangert av Høyre-nettverket Bedriftskanalen.

Barnehagetid

— Ikke alt kan delegeres til mannen. Alt går selvsagt å kombinere. Selv har jeg drevet butikk og født barn, men det er nok ikke alle som tør gjøre fordi det er tøft, sier Andersson.

Hun sier det kommer kvinner til hennes investeringsselskap og forteller at de ikke har mulighet til å starte eget selskap, nettopp på grunn av at det er vanskelig å kombinere barn og toppjobb. Derfor, mener hun, bør det finnes ordninger som kan hjelpe.

Hun nevner fleksibel åpningstid i barnehagen og momsfritak på vaskehjelp som to eksempler på hjelpeordninger.

— Får man hjelp, vil flere våge, tror Andersson.

Kontoroppvekst

I 2001 hadde hun nettopp startet Media Total. Firmaet gjorde det skarpt på tekst-TV, blant annet gjennom rubrikkannonser hos TV 2.

- Han vokste opp på kontoret mitt. Samtlige ansatte passet sønnen min eller matet ham mens jeg måtte gjøre noe annet, sier Andersson.

Hun mener det hadde vært umulig for henne å være hjemme i for eksempel åtte måneder.

— Jeg hadde nettopp startet opp firmaet. Jeg kunne ikke la det gå for egen maskin. Jeg fikk mye hjelp og støtte fra de ansatte, sier den i dag 42 år gamle gründeren.

I dag har Innovasjon Norge to programmer rettet mot kvinner. Begge er for kvinner som allerede er bedriftsledere.

Bransjeforskjeller

- Det finnes kapital og støtteordninger for dem som vil starte opp i olje-, teknologi- eller forskningsbransjen. Men med en gang du vil starte opp en frisørsalong, for den saks skyld, faller du gjennom, sier Andersson.

I Bergen Næringsråd ser Marit Warncke noe av problemet.

— Det er ikke så enkelt å kombinere, særlig i starten. Men alle ønsker at flere kvinner skal starte opp virksomhet, sier den administrerende direktøren i rådet.

Samtidig synes hun ikke det bør være særordninger. Mer fleksible barnehagetider, derimot.

— Det er noe alle kunne hatt bruk for.

I stedet for momsfritak, nevner Warncke muligheten for å bruke kontantstøtten til å kjøpe seg praktikanthjelp eller dagmamma.

— Jeg har sjelden vært så provosert av noe som kontantstøtten, selv om den kan være bra her, sier hun.

  1. Les også

    Kvinnene klatrer

  2. Les også

    Stadig flere kvinnelige sjefer

Fortsatt er barn en hindring for unge kvinner som vil bli gründere, mener Andersson. Foto: FOTO:SINDRE THORESEN LØNNES.