Norge

Direktestudio: Koronaviruset

Festet innlegg
37 nye koronasmittede personer registrert i Oslo siste døgn
29. juli kl 05:52av NTB
DEL
Tolv av de 37 smittede det siste døgnet er bosatt her i Frogner bydel. Foto: Lasse Tur / NTB
Tolv av de 37 smittede det siste døgnet er bosatt her i Frogner bydel. Foto: Lasse Tur / NTB

Det er registrert 37 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 15 flere enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 25 smittede per dag i Oslo.

Tolv av de 37 smittede det siste døgnet er bosatt i Frogner bydel. Der er smittetrykket nå 110 per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Grorud bydel ligger nest øverst med et smittetall på 79 og tallet er lavest i Ullern bydel med 26.

Totalt er 38.093 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om det nye koronaviruset? Aftenposten understreker at vi ikke er helsepersonell, og ber om forståelse for dette. Vi får inn mange spørsmål og rekker naturlig nok ikke over alle, men svarer etter beste evne. Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av NTB
  DEL
  FHI og Helsedirektoratet gir grønt lys for fulle tribuner

  De faglige rådene fra helsemyndighetene gir tommelen opp for å oppheve alle begrensninger på tilskuere på norske idrettsarenaer i måndesskiftet september/oktober.

  1. oktober er fredag i neste uke.

  Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet presenterte i formiddag de faglige rådene i forkant av regjeringens pressekonferanse klokken 12.30.

  Idrettsarenaer er ikke direkte nevnt i det faglige grunnlaget, men regjeringen har tidligere varslet at énmetersregelen og restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster vil forsvinne ved en videre gjenåpning av samfunnet.

  Idretten har lenge kjempet for flere tilskuere på norske idrettsarrangementer. Det er i dag en begrensning på 50 prosent av kapasiteten i en idrettshall eller stadion for personer med koronasertifikat, der det er faste plasser.

  Utendørs kan det slippes inn maksimalt 10.000 tilskuere. Dette har blant annet hatt konsekvenser for hvor mange som har kunnet slippe inn på Ullevaal stadion i forbindelse med landskamper.

 • av NTB
  DEL
  FHI anbefaler at innreiserestriksjoner trappes ned

  Innreiserestriksjoner og innreisetiltak bør gradvis trappes ned i en normal hverdag med økt beredskap, anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI).

  Det kommer frem i det faglige grunnlaget de har levert til regjeringen. Det faglige grunnlaget ble offentliggjort klokken 10 fredag, to og en halv time før regjeringen skal holde en pressekonferanse om koronasituasjonen.

  FHI vil fjerne innreiserestriksjoner i fire faser, der den første fasen kan iverksettes raskt, mens den neste fasen kan vurderes etter tre til fire uker.

  I den siste fasen er innreiserestriksjoner og kontrolltiltak fjernet, men det skal være muligheter for å gjeninnføre tiltak, anbefaler helsemyndighetene.

  Helsedirektoratet og FHI vurderer at plikten til karantenehotell kan avvikles i den første fasen av nedtrappingen. Et tilbud om hotell der karanteneplikten kan overholdes, blir anbefalt opprettholdt så lenge det er plikt til innreisekarantene.

  I den første fasen anbefaler Helsedirektoratet og FHI at reisende fra oransje områder ikke skal ha karanteneplikt, og at alle kan velge å avslutte innreisekarantene med negativ PCR-test tatt tidligst to døgn etter ankomst.

  Ved det regjeringen kaller «normal hverdag med økt beredskap» forsvinner de fleste nasjonale koronatiltakene, og befolkningen vil i svært liten grad bli påvirket av pandemien i hverdagen.

 • av NTB
  DEL
  Anbefaler gjenåpning i september/oktober
  Helsedirektør Bjørn Guldvog og Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet.
Foto: Terje Pedersen / NTB
  Helsedirektør Bjørn Guldvog og Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB

  Regjeringen bør ved månedsskiftet gå videre i sin gjenåpningsplan til en «normal hverdag med økt beredskap», mener Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

  Det kommer frem i det faglige grunnlaget de har levert til regjeringen. Det faglige grunnlaget ble offentliggjort klokken 10 fredag, to og en halv time før regjeringen skal holde en pressekonferanse om koronasituasjonen.

  Ved det regjeringen kaller «normal hverdag med økt beredskap» forsvinner de fleste nasjonale koronatiltakene, og befolkningen vil i svært liten grad bli påvirket av pandemien i hverdagen.

  Regjeringen har tidligere varslet at tiltakene som oppheves ved videre gjenåpning, er énmetersregelen og restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster. Innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringssteder forsvinner.

  Det vil fortsatt være krav om at man skal isolere seg hvis man har covid-19, og trafikklysmodellen er utgangspunkt når det gjelder smittevern i skoler og barnehager.

 • av NTB
  DEL
  Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om korona

  Fredag klokken 12.30 inviterer regjeringen til pressekonferanse om koronasituasjonen. Det kan bety gjenåpning av Norge.

  Helseminister Bent Høie (H) har tidligere denne uken bedt kommunene om å forberede seg på gjenåpning av landet fra og med fredag.

  Ifølge TV 2 har både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet levert sine anbefalinger til regjeringen. Helsedirektør Bjørn Guldvog har sagt til kanalen at de to er samstemte i sin vurdering.

  Erna Solberg og statsrådene Guri Melby, Bent Høie og Monica Mæland deltar på pressekonferansen.

  Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør skal også delta.

 • av NTB
  DEL
  185 nye koronasmittede i Oslo

  Det er registrert 185 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 109 færre enn samme dag forrige uke, og 71 færre enn onsdag.

  De siste to ukene er det i snitt registrert 287 smittede pr. dag i Oslo, og nå har tallene på nye smittede falt tre dager på rad.

  Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 802 smittede pr. 100.000 innbyggere de siste to ukene.

  Deretter følger Grorud og Stovner bydel med henholdsvis 794 og 720.

  Tallene er lavest i bydelene St. Hanshaugen, Frogner og Grünerløkka, der smittenivået er om lag det halve av nivået i de hardest rammede bydelene.

  Til sammen er 51.431 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

 • av NTB
  DEL
  721 nye koronasmittede personer registrert i Norge siste døgn

  Det siste døgnet er det registrert 721 koronasmittede i Norge. Det er 261 færre enn samme dag i forrige uke og tredje dag på rad med fallende smittetall.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 699 koronasmittede pr. dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.012.

  Torsdag var 100 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 13 færre enn dagen før.

  33 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 18 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

 • av NTB-AP
  DEL
  Amerikanske myndigheter tilbyr påfyllingsdose til personer over 65 år

  Det amerikanske smittevernbyrået CDC mener en ekstra dose av Pfizer/Biontech-vaksinen bør gis til personer over 65 år og andre utvalgte grupper.

  Det er konklusjonen etter at CDCs rådgivende eksperter har diskutert saken over to dager. Den ekstra dosen skal gis til dem som fikk den andre dosen for minst seks måneder siden.

  Den rådgivende komiteen anbefaler at en påfyllingsdose med Pfizer/Biontech også gis til beboere på sykehjem og til personer i aldersgruppen 50 til 64 år med underliggende sykdommer, men anbefaler ikke at personer som er utsatt for smitte i jobben får en slik booster.

  Det er ventet at direktøren i CDC godkjenner anbefalingene og at vaksinasjonen starter umiddelbart for dem som er kvalifisert til å få påfyll, skriver The New York Times.

 • av Marianne Stensland
  DEL
  EUs smittekart: Store deler av Danmark blir grønt
  Legoland i Billund i Danmark er ett av stedene i Danmark som har skiftet farge fra oransje til grønt på EUs oppdaterte smittekart.
  Legoland i Billund i Danmark er ett av stedene i Danmark som har skiftet farge fra oransje til grønt på EUs oppdaterte smittekart. Foto: Erik Johansen / NTB

  Flere områder har skiftet farge på EUs smittekart denne uken. Blant annet har nesten hele Danmark blitt grønt. I Norge er Oslo fortsatt mørkerødt.

  På det oppdaterte smittekartet fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er hele Norge, med unntak av Viken og Trøndelag, oransje. Viken går fra mørkerødt til rødt, Trøndelag beholder rødfargen, mens Agder går fra rødt til oransje.

  Oslo er fortsatt mørkerødt. Det samme er Slovenia – dermed er Oslo og Slovenia de eneste mørkerøde feltene om områdene dekket av ECDC-kartet.

  FHI oppdaterer fredag sitt kart, som viser hvilke land og regioner der det er ekstra koronakrav ved innreise til Norge. Basert på dette fatter regjeringen en endelig beslutning samme dag, før endringene trer i kraft fra mandag.

 • av NTB
  DEL
  Afrikanske ledere beklager skjev fordeling av vaksiner
  Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa taler til FNs hovedforsamling over videolink. Foto: Spencer Platt / AP / NTB
  Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa taler til FNs hovedforsamling over videolink. Foto: Spencer Platt / AP / NTB

  Den skjeve fordelingen av koronavaksiner var et viktig tema for afrikanske ledere i FN torsdag. Ingen er trygge før vi alle er trygge, sa de.

  – Viruset respekterer ikke kontinenter, grenser og enda mindre nasjonalitet eller sosial status, sa Tsjads president Mahamat Idriss Déby Itno i sin tale i hovedforsamlingen.

  Han viste til at land og regioner som ikke er vaksinert, kommer til å bli arnested for nye virusvarianter i fremtiden.

  Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa trakk frem vaksinen som det viktigste forsvaret menneskeheten har mot pandemien og beklaget derfor at det globale samfunnet ikke har greid å samarbeide om å gi lik tilgang til vaksiner.

  – Det er en tiltale mot menneskeheten at over 82 prosent av verdens vaksinedoser er kjøpt inn av rike land, mens mindre enn 1 prosent har gått til lavinntektsland, sa Ramaphosa.

  Han og andre afrikanske ledere oppfordret FNs medlemsland til å støtte forslaget om sette til side noen immaterielle rettigheter og sørge for at vaksinen kan produseres i lav- og mellominntektsland.

  Angolas president João Lourenço kalte den ulike tilgangen på vaksiner sjokkerende, og Namibias president Hage Geingob kalte situasjonen vaksineapartheid.

  – Mens det nå i noen tilfeller åpnes for en tredje dose, har det store flertallet i Afrika ikke engang fått sin første dose, sa Lourenço.

 • av NTB
  DEL
  Studie: Korona har forsterket den økonomiske ulikheten

  De fleste har fått det bedre økonomisk etter hvert som samfunnet åpnet igjen. Men de som hadde problemer før koronaen, har det enda vanskeligere, viser studie.

  Etter 16 måneder med koronatiltak er 65 prosent av husholdningene å regne som økonomisk trygge. 17,5 prosent er utsatt, mens de resterende 7,5 prosent – eller rundt 184.000 husholdninger – har problemer, viser en ny studie fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved Oslo Met.

  Videre har 18 prosent fått det bedre økonomisk nå enn før krisen, 14 prosent har mindre usikret kreditt enn de hadde i februar 2020, og 32 prosent av husholdene har bedret spareevnen.

  19 prosent av husholdningene mistet inntekt

  Det til tross for at 19 prosent av norske husholdninger ble påført inntektstap på grunn av korona ved at minst én av hovedpersonene i disse husholdene ble permittert, arbeidsløs eller påført lavere eller tapt inntjening i eget firma mellom mars 2020 og juni 2021.

  – Til tross for dette har husholdningene etter forholdene klart seg relativt bra gjennom koronaperioden, kanskje bedre enn mange forventet da Norge stengte ned i mars 2020, sier Sifo-forsker Christian Poppe.

  – Bekymringsfull utvikling

  På den annen side har det vært verre for de som allerede slet fra før. 40 prosent av husholdningene som i utgangspunktet hadde problemer, har tapt inntekter i koronaperioden.

  – Hovedkonklusjonen er at koronaen har forsterket den økonomiske ulikheten i Norge, sier Poppe.

  – Utviklingen er bekymringsfull for gruppen med størst problemer i en tid hvor prisen på strøm, drivstoff, lånerenter og flere andre viktige varer og tjenester øker, legger han til.

 • av NTB
  DEL
  Arbeidsløsheten øker i USA igjen

  Nye søknader om arbeidsløshetstrygd i USA økte for andre uke på rad i forrige uke, trolig på grunn av den nye smittebølgen med deltavarianten.

  351.000 amerikanere søkte om arbeidsløshetstrygd i uken som sluttet 18. september, ifølge USAs arbeidsdepartement.

  Etter at millioner av mennesker mistet jobben da pandemien begynte i mars i fjor, har arbeidsløsheten vært nedadgående gjennom mesteparten av året i år.

  Men den nye økningen i smittetilfeller som skyldes deltavarianten, har brakt antall søknader om trygd tilbake til nivået for en måned siden.

  Alt i alt mottok nesten 11,3 millioner mennesker arbeidsløshetstrygd i USA i uken som sluttet 4. september.

 • av NTB
  DEL
  Sverige: Politi til sykehus etter antivaksinedemonstrasjon

  En gruppe vaksinedemonstranter klarte torsdag å ta seg inn i et vaksinasjonslokale i Västerås i Sverige. En politibetjent ble skadet.

  Politi ble tilkalt til vaksinasjonslokalet i sentrum av Västerås ved lunsjtider torsdag i forbindelse med at vaksinemotstandere demonstrerte på stedet, skriver Aftonbladet.

  – Det var en mindre demonstrasjon, men støyende. Folk på stedet opplevde at den var forstyrrende, sier politiets pressetalskvinne Petra Blomqvist i RLC region Mitt.

  Fem personer i alderen 50–70 år hadde tatt seg inn i lokalet da politiet kom frem. En av politifolkene ble skadet i en hånd da en kvinne skulle bortvises. Vedkommende ble sendt til legevakten.

  – Kvinnen er mistenkt for voldelig motstand. Vi har også opprettet anmeldelse om ulovlig inntrenging og uro, sier Blomqvist.

 • av NTB
  DEL
  100 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus

  Torsdag var 100 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 13 pasienter fra onsdag.

  18 av pasientene får respiratorbehandling, og 33 ligger på intensivavdeling.

  Det er like mange på respirator og én flere på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

  79 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, elleve er innlagt i Helse Midt-Norge, sju er innlagt i Helse vest, og tre er innlagt i Helse nord.

  30 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, to er innlagt hos Helse Midt-Norge, og én er innlagt hos Helse vest.

  Siden februar i fjor har 184.609 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser torsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

 • av NTB
  DEL
  19 nye smittede i Tromsø

  Det er registrert 19 nye koronasmittede i Tromsø det siste døgnet, én færre enn dagen før.

  231 personer er i isolasjon på grunn av koronasmitte. Én person er i innreisekarantene på karantenehotell, melder kommunen på sine nettsider.

  I alt fem personer er isolert i regi av kommunens koronasenter som følge av koronasykdom.

 • av NTB
  DEL
  73 nye smittede i Trondheim hittil denne uken
  I perioden fra mandag til onsdag er det registrert 73 personer med koronasmitte i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
  I perioden fra mandag til onsdag er det registrert 73 personer med koronasmitte i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  I perioden fra mandag til onsdag er det registrert 73 personer med koronasmitte i Trondheim.

  Mandag ble det registrert 38, tirsdag 11 og onsdag 24 nye smittede, melder Trondheim kommune i en pressemelding.

  Av de 73 smittede er totalt 48 knyttet til barnehager, grunn- og videregående skoler, med størst andel i ungdomsskole.

  – Det er fortsatt stort sett enkelttilfeller i grupper/klasser/trinn i barnehager og skoler, med svært få tilfeller av opphopning av tilfeller. Testing er iverksatt etter gjeldende regler, skriver kommunen.

  I Trondheim har 76,3 prosent av innbyggerne fått første dose med koronavaksine, mens 63, 9 prosent har fått andre dose.

 • av NTB
  DEL
  Sverige forbereder seg på oppheving av restriksjonene

  I neste uke fjerner svenske myndigheter nesten alle dagens koronarestriksjoner.

  29. september forsvinner blant annet begrensninger på hvor mange som får være til stede i teatre, på konserter og idrettsarrangementer. Det blir også slutt på begrensede åpningstider for landets restauranter.

  Sosialminister Lena Hallengren understreker at samfunnet fortsatt befinner seg i en pandemi.

  – Men nå er vi langt bedre stilt og derfor kommer regjeringen til å beslutte å gå videre med steg fire. Det er på tide at det svenske folket kan møtes igjen, sa Hallengren på et pressetreff torsdag.

  Kultur- og demokratiminister Amanda Lind la til at det ikke vil være behov for vaksinasjonsbevis for å få tilgang på arrangementer.

  Uvaksinerte må fortsatt ivareta forsiktighetsregler.

  – Rådet til uvaksinerte er å fortsette å holde avstand til andre, og spesielt unngå kontakt med risikogrupper og personer over 75 år, sa Hallengren.

  Folkhälsomyndighetens leder Johan Carlson sa at utviklingen er stabilisert og at smittespredningen er fallende over hele landet. Samtidig øker andelen vaksinerte. Men han advarte om at uvaksinerte kan være opphav til nye smitteutbrudd.

  – De utgjør ikke bare en fare for seg selv, men også for andre, og først og fremfor alt for personer i risikogrupper, sa Carlson.

 • av NTB
  DEL
  Guldvog tror neste steg i gjenåpningen er nær
  Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at vi snart kan ta neste steg i gjenåpningen, men at det er opp til helseminister Bent Høie (H) og resten av regjeringen å overveie risikoen ved dette. Foto: Torstein Bøe / NTB
  Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at vi snart kan ta neste steg i gjenåpningen, men at det er opp til helseminister Bent Høie (H) og resten av regjeringen å overveie risikoen ved dette. Foto: Torstein Bøe / NTB

  Helsedirektør Bjørn Guldvog tror vi i nær fremtid kan ta et nytt steg i gjenåpningen av Norge. Kommunen får da den største jobben, sier han.

  – Jeg tror vi i nær fremtid kan ta et nytt steg, sier Guldvog til VG.

  Det som taler for å vente, er å få flere vaksinerte, ifølge helsedirektøren.

  – Jo flere som er vaksinert, jo lettere vil overgangen bli, og jo mindre blir risikoen for gjennombruddsinfeksjoner. Samtidig vil jeg si at det ligger innenfor et handlingsrom å snart gå over til en normal hverdag med økt beredskap.

  Guldvog er tydelig på at det er regjeringen som må overveie risikoen ved å ta det neste skrittet i gjenåpningen.

  Kommunene får da noen av de største og viktigste oppgavene, ifølge helsedirektøren.

  – De vil være i førstelinjen i det å overvåke og vurdere hva som er nødvendig beredskap lokalt, og iverksette eventuelle tiltak. Mye av det som foregår nå, er en forberedelse i kommunene, sier Guldvog.

  Vaksinedekningen må være god nok, og det må være tilstrekkelig kapasitet for nedjustert TISK – slik at utbrudd blir oppdaget og begrenset tidlig.

  Helseminister Bent Høie (H) har bedt kommunene om å forberede seg på gjenåpning av landet fra og med fredag. Det innebærer at regjeringen kan ta det neste skrittet i gjenåpningen av Norge når som helst etter det – og innføre «en normal hverdag med økt beredskap».

 • av NTB
  DEL
  254 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

  Det er registrert 254 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 57 færre enn samme dag forrige uke.

  De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 303 smittede per dag i hovedstaden. Over halvparten av de vel 4.000 smittede de siste par ukene er under 20 år gamle.

  Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

  Smittetallene er fortsatt høyest i Grorud bydel. Her er det et smittetrykk på 888 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger bydelene Søndre Nordstrand og Stovner med henholdsvis 812 og 780.

  Tallene er lavest i bydelene St. Hanshaugen, Frogner og Grünerløkka.

  Til sammen er nå 51.244 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Det utgjør en andel av befolkningen på vel 7 prosent. Det er dobbelt så høyt som andelen smittede i hele Norge, som ligger på om lag 3,5 prosent.

 • av NTB
  DEL
  USA godkjenner påfyllingsdose
  Folk over 65 år og utsatte grupper kan få en ekstra dose med Pfizer og Biontechs koronavaksine, har det amerikanske legemiddeltilsynet FDA vedtatt. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
  Folk over 65 år og utsatte grupper kan få en ekstra dose med Pfizer og Biontechs koronavaksine, har det amerikanske legemiddeltilsynet FDA vedtatt. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

  USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper.

  Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times.

  FDA godkjente også en ekstra dose med Pfizer/Biontech til voksne som kan bli alvorlig syke av covid-19 eller er utsatt for smitte i jobben.

  Godkjenningen baner vei for en omfattende vaksineringskampanje, som starter med de mest sårbare. Den åpner for at flere titalls millioner fullvaksinerte kan få påfyll hos apotek, helseklinikker, legekontorer og andre steder.

  Les mer her.

 • av NTB
  DEL
  799 nye koronasmittede registrert siste døgn
  75,9 prosent av befolkningen har fått første vaksinedose, mens 66,2 prosent av befolkningen er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen henholdsvis 90,4 og 83 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB
  75,9 prosent av befolkningen har fått første vaksinedose, mens 66,2 prosent av befolkningen er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen henholdsvis 90,4 og 83 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB

  Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.104

  Onsdag var 113 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før.

  32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 18 på respirator. Det er tre færre på intensiv og tre færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Les mer om

 1. Koronaviruset