Birgitte Tengs’ fetter klager Norge inn for FN

Birgitte Tengs’ fetter anklager norske myndigheter for brudd på menneskerettighetene. Han mener staten nekter ham å renvaske seg for anklagene om at det var han som drepte den 17 år gamle jenta på Karmøy i mai 1995.

Birgitte Tengs’ nå 42 år gamle fetter har kjempet hele sitt voksne liv for å få opphevet erstatningsdommen som stempler han som drapsmann selv om han ble frifunnet i straffesaken.

(Stavanger Aftenblad): I forrige uke sendte advokat Arvid Sjødin en klage til FNs Høykommisær for menneskerettigheter for å be FN-organet granske behandlingen fetteren har fått i det norske rettssystemet. De vil ha hjelp til å endre norsk lov slik at en erstatningsdom som stempler fetteren som Birgittes drapsmann kan oppheves – mer enn 20 år etter at den ble avsagt.

– I dag sitter vi med en dom som stempler min klient som drapsmann selv om vi nå vet at dette er uriktig. Selv politiet har skriftlig bekreftet dette. Men på grunn av norsk lov er det umulig å få denne dommen omgjort, med de konsekvenser dette har for min klient og hans nærmeste, sier Sjødin til Aftenbladet.

Les hele saken med abonnement