Norge

Drapssiktede Makaveli Lindén varetektsfengslet for fire uker: – Jeg har stukket ham ihjel

Påtalemyndigheten fikk medhold i begjæringen om fire ukers varetekt for Makaveli Lindén, som er siktet for Majorstuen-drapet i fjor.

Makaveli Lindén da han ble ført inn til et rettsmøte i Dijon i slutten av oktober i fjor.
  • NTB
  • Nina Selbo Torset
    Journalist
  • Magnus Kallelid
    Journalist

Makaveli Lindén møtte i Oslo tingrett onsdag med sin forsvarer, advokat Øystein Storrvik. Den svenske statsborgeren er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i Oslo 15. oktober i fjor. Lindén er også siktet for et ran som skjedde i et garasjeanlegg nær Palttos leilighet samme dag som drapet.

Ifølge VG møtte Lindén i retten i brune bukser, rød collegegenser og sandaler. Da tingrettsdommer Åsa Gjesdal Bech spurte hvorvidt han erkjenner drapet på Majorstuen, svarte han ifølge VG:

– Jeg har stukket ham ihjel.

Ønsket seg til Norge

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Christian Hatlo, begjærte siktede varetektsfengslet i fire uker og fikk medhold i Oslo tingrett. Lindén kommer ifølge TV 2 til å sitte på Ila sammen med landets farligste fanger. Han har fått plass der på grunn av sin oppførsel i fengselet i Dijon i Frankrike.

– Helsetilstanden hans virker akseptabel. Han har hatt en røff varetektsperiode i Frankrike. Det er noen konsekvenser derfra. Han har vært på sykehus ganske lenge der nede, sier Storrvik.

– Han synes det er bra å komme til Norge. Han har ønsket å komme til Norge og avslutte saken og å gjøre opp for seg, sier forsvareren.

Les også

Drapssiktede Makaveli Lindén funnet bevisstløs på cellen

Pågrepet i Dijon

Etter ni dager på flukt ble han pågrepet på togstasjonen i Dijon i Frankrike. Mens han var på flukt, ble en kvinne funnet drept i Mechelen i Belgia. Før dette ble en student ranet med kniv i samme by. ​

Lindén er mistenkt for både drapet og ranet. Belgisk politi har opplyst at han hverken erkjenner eller benekter dette. Det har vært tett kontakt mellom norsk og belgisk politi i forbindelse med drapsetterforskningen i Mechelen.

Politiadvokat Christian Hatlo sier til VG at etterforskningen har kommet langt, og at det viktigste som gjenstår er en utredning av siktedes tilregnelighet.

Lindén kom til Norge tirsdag kveld.

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning