Norge

Seks leiligheter skadet i brann

Det brant natt til onsdag kraftig i et leilighetsbygg i Kristiansand sentrum. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, som gjorde skade på seks leiligheter.

 • NTB

Brannen i femte etasje i boligkomplekset i Kristian IVs gate i Kristiansand sentrum ble meldt like før klokken 1.30 natt til onsdag.

Brannen spredte seg til takkonstruksjonen, og de åpne flammene var godt synlige fra avstand, fortalte operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til NTB.

Like før klokken 2 meldte brannvesenet i Agder at det var rimelig kontroll på brannen, og like etter kom meldingen at den var slukket.

Politiet opplyser at brannen startet i en av tre oppganger i bygget. Politiet evakuert beboerne fra alle tre oppgangene og det er ikke meldt om personskade i brannen.

Det er ikke kjent hvor mange som var i bygget da det begynte å brenne, men i to av oppgangene bor det 34 personer, ifølge politiet.

Til sammen seks leiligheter i femte etasje er berørt av brannen. I tillegg har en leilighet i fjerde etasje fått vannskader. Beboerne i disse leilighetene ble tatt hånd om av kommunen og er innlosjert på hotell.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Brann
 2. Politiet
 3. Kristiansand

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann døde i brann i Kristiansand

 2. NORGE

  17-åring slo alarm og hindret storbrann i rekkehus

 3. NORGE

  Mann skutt og skadet i leilighet i Oslo, tre pågrepet

 4. NORGE

  Brannen i Åndalsnes er slukket – mange er hjemløse

 5. OSLOBY

  Brann i sentrumsbygg i Oslo slukket

 6. NORGE

  Flere hundre griser tapt i gårdsbrann i Tretten