Utvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke

Fra nyttår blir jaktperioden på elg og hjort utvidet i 15 kommuner i Hordaland, Buskerud, Oppdal og Sogn og Fjordane. Tiltaket skal stoppe skrantesyke.

Jakten på elg og hjort blir utvidet i 15 kommuner i og rundt Nordfjella villreinområde for å hindre spredning av skrantesyke.
  • NTB

De 15 kommunene ligger i og rundt Nordfjella villreinområdet. Her ble det i 2016 påvist skrantesyke hos villrein, og flokken på 2.200 dyr ble skutt vinteren 2017/2018 på grunn av sykdommen.

Den utvidede jakten gjelder de neste to årene, skriver Nationen.

Fra neste år blir det dermed mulig å jakte elg og hjort i periodene 15. august til 23. desember og fra 1. januar til 31. januar, skriver nettstedet Hjortevilt.no, som først omtalte saken.

Les også: Åpner for ulvejakt fra helikopter

Utvidelsen av jakttidene gjelder i følgende kommuner: Eidfjord, Ulvik, Aurland, Lærdal, Årdal, Hemsedal, Ål, Hol, Gol, Nesbyen, Nore og Uvdal, Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre og Vang.

I februar bad Miljødirektoratet kommunene rundt Nordfjella villreinområde om å redusere bestanden av hjort og elg med ned til halvparten av det tettheten var i 2016.